Arome sud-americane în Banat. Un mexican a deschis o fabrică de sosuri în Timișoara
Se spune că nu se ştie niciodată ce-ţi rezervă destinul. Iar pentru un mexican, acest proverb românesc s-a potrivit de minune. A ajuns în ţara noastră după ce s-a îndrăgostit de o româncă şi a ajuns să pună pe picioare două afaceri de succes în Timişoara: o fabrică de sosuri mexicane, dar şi un restaurant cu specific.
Se spune că nu se ştie niciodată ce-ţi rezervă destinul. Iar pentru un mexican, acest proverb românesc s-a potrivit de minune. A ajuns în ţara noastră după ce s-a îndrăgostit de o româncă şi a ajuns să pună pe picioare două afaceri de succes în Timişoara: o fabrică de sosuri mexicane, dar şi un restaurant cu specific. Totul a venit, spune el, dintr-o nevoie naturală: îi place să mănânce foarte iute şi nu şi-a putut satisface pofta în niciun local de la noi.
El este Juan Carlos Tavira Reyes, sau mai simplu Juan. Ne-a primit în restaurantul lui din Timişoara şi ne-a arătat câteva din secretele preparării celui mai bun Tacos, după o reţetă tradiţională mexicană.
Pentru un gust desăvârşit, nu trebuie să lipsească un ingredient de bază care îl face cu adevărat un preparat mexican.
Juan a decis să se mute în Timişoara şi să intre în lumea antreprenoriatului după ce s-a căsătorit cu Sofia, românca de care s-a îndrăgostit chiar în Mexic. E deja de trei ani aici.
Aşa că a început să-şi prepare singur sosurile, acasă, după reţetele tradiţionale învăţate de la mama sa. A ajuns să o facă şi la scară largă, într-o fabrică de sosuri mexicane. Iar clienţii care îi intră în restaurant rămân fideli.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰