Antena Meniu Search
x

Arsenia Boca, la un pas să fie canonizat de Biserica Ortodoxă Română

Părintele Arsenie Boca va deveni în curând sfânt! Mitropolia Ardealului a aprobat canonizarea sa, o veste pe care sutele de mii de pelerini de la Prislop au primit-o cu bucurie. Mai este doar un pas până când sărbătoarea Sfântului Arsenie Boca va apărea în calendarul ortodox. 

de Redactia Observator

la 06.09.2019, 20:04

Vezi și

Părintele Arsenie Boca va deveni în curând sfânt! Mitropolia Ardealului a aprobat canonizarea sa, o veste pe care sutele de mii de pelerini de la Prislop au primit-o cu bucurie. Mai este doar un pas până când sărbătoarea Sfântului Arsenie Boca va apărea în calendarul ortodox: decizia finală va fi luată de Sinodul BOR. 

Pentru sutele de mii de credincioşi care îi vizitează anual mormântul, Arsenie Boca este deja cunoscut drept Sfântul Ardealului. Acum, titlul ar putea deveni oficial. După o cercetare de patru ani, Mitropolia Ardealului a decis că Arsenie Boca poate fi canonizat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Propunerea trebuie să mai fie aprobată de Sinodul Bisericii Ortodoxe pentru ca părintele Boca să-şi găsească locul în calendarul ortodox.

Biserica Ortodoxă nu are criterii fixe pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a fi sanctificată. De regulă, însă, sunt declaraţi sfinţi cei care au murit pentru credinţă, au dus o viaţă pură, li s-au atribuit minuni sau au fost asupriţi pentru credinţa lor. 

A fost şi cazul lui Arsenie Boca. Stareţul Mănăstirii Prislop a fost încarcerat şi torturat la sfârşitul anilor '40, pentru că a sprijinit luptătorii anticomunişti. Ulterior, a fost persecutat de Securitate pentru că atrăgea mulţimi de credincioşi care îi apreciau harul.

Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989, la 79 de ani. A fost înmormântat la Prislop, un loc care atrage anual sute de mii de pelerini. 

Faima părintelui s-a răspândit atât de mult, încât numele său a devenit profitabil. Un om de afaceri chiar a întregistrat, anul trecut, marca Arsenie Boca.

Potrivit legilor, orice produs vândut, comercializat cu însemnele părintelui Arsenie Boca constituie infracţiunea de contrabandă dacă nu există un element licenţiator.

Bărbatul se află în litigiu şi acum cu Biserica Ortodoxă Română, care a recâştigat, provizoriu, dreptul de a folosi imaginea lui Arsenie Boca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Arsenia Boca, la un pas să fie canonizat de Biserica Ortodoxă Română