INCREDIBIL! Asistenți de la Centrul de Transfuzii din Craiova, acuzați că VINDEAU SÂNGE!
100 de lei punga de sânge! Este oferta pe care o primeau aparţinătorii pacienţilor, la Centrul de Transfuzii din Craiova. Doi angajaţi care se ocupau de tranzacţii au fost duşi astăzi la audieri, în urma unei descinderi a Direcţiei Generale Anticorupţie.
100 de lei punga de sânge! Este oferta pe care o primeau aparţinătorii pacienţilor, la Centrul de Transfuzii din Craiova. Doi angajaţi care se ocupau de tranzacţii au fost duşi astăzi la audieri, în urma unei descinderi a Direcţiei Generale Anticorupţie.
Directoarea centrului de transfuzii din Craiova încearcă să găsească explicaţii. Lângă ea stă soţul, care este şi avocat.
Procurorii direcţiei anticorupţie suspectează însă, altceva. Doi asistenţi ar fi intermediat cumpărarea de sânge pentru pacienţii care aveau nevoie, direct în centrul de transfuzii.
În spital li se spunea aparţinătorilor că trebuie să facă rost de sânge, pentru că spitalul nu are grupa potrivită sau rezerve. Ei ajungeau la centrul de transfuzii şi intrau în contact cu asistenta dusă la audieri. 100 de lei costa o pungă.
- Lucrările marilor pictori români, într-o expoziție imersivă la Craiova. Vizitatorii vor descoperi capodoperele...
- Târgul de Paşte din Craiova 2025. Organizatorii promit un spectacol de neuitat
- Spitalul din Craiova, obligat la despăgubiri de 300.000 de euro pentru familia unei fetiţe care a rămas cu sechele...
- ANIMAŢIE. Mecanic de locomotivă mort, după ce două trenuri s-au ciocnit în Olt
- Filmul tragediei feroviare din Olt. Mecanicul unuia dintre trenuri a murit pe loc după impactul devastator
Asistenta alegea apoi câţiva dintre donatorii obişnuiţi pe care îi nota într-un registru că ar fi donat pentru pacientul pentru care s-a plătit.
Ofiţerii DGA l-au prins pe un asistent medical în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge.
Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la centrul de transfuzii. Ei verifică şi dacă cei doi angajaţi au legătură şi cu sângele care a ucis doi pacienţi în Spitalul Filantropia, din Craiova, în urmă cu două săptămâni.
Alţi patru au ajuns în stare gravă după transfuzii greşite. Surse din interiorul spitalului spun că este posibil ca sângele pe care l-au primit pacienţii să fi fost păstrat în condiţii improprii.
Un caz asemănător a fost surprins în 2014 la centrul de transfuzii din Slobozia. Cristiana Maria Stoian, directoarea centrului, a fost condamnată doi ani mai târziu la 11 ani de închisoare, pentru că le-ar fi cerut bani pacienţilor care aveau nevoie de sânge.
Anchetatorii au spus că din această cauză, şapte pacienţi au murit.
22 de tone de sânge! În fiecare lună! De atât au nevoie spitalele ca să-i poată trata pe pacienţii din toată ţara. Donează Roşu a fost o campanie Observator care a i-a făcut pe mai mulţi români să doneze sânge.
În 2015, la centrul de transfuzii Bucureşti s-au donat peste 52 de mii de unităţi de sânge. Anul trecut numărul a crescut până la aproape 54 de mii. Nevoia spitalelor din Capitală rămâne, însă, de două ori mai mare.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰