Antena Meniu Search
x

Aspiră să ajungă chefi bucătari de renume şi să îşi expună talentul culinar în marile bucătării ale lumii

O competiţie culinară, European Young Chef Award, a adunat tineri pasionaţi de gastronomie care au gătit cum au ştiut mai bine în faţa unui profesionist.

Vezi și

Şi încep drumul la Sibiu! O competiţie culinară, European Young Chef Award, a adunat tineri pasionaţi de gastronomie care au gătit cum au ştiut mai bine în faţa unui profesionist. Sorin Bontea, de la Chefi la Cuţite!

"Sibiul acum este regiune gastronomică a Europei. Sper că va arăta foarte bine unul dintre ei pleacă la Barcelona şi nu ar trebui să ne facă de râs", spune chef Sorin Bontea. 

Când miza este o experienţă culinară peste hotare, iar un profesionist ca Sorin Bontea te îndrumă, nu ai cum să nu dai totul pentru o farfurie... perfectă. Asta i-a motivat pe tinerii bucătari să accepte provocarea unei competiţii culinare. 

Temele concursului gastronomic au fost inovaţia şi ... tradiţia. Aşa că bucătarii şi-au ales preparate după reţete vechi, dar gătite într-un mod cât mai original.

Odată terminate preparatele, concurenţii au dat dovadă de multă imaginaţie atunci când au ajuns cu ele în faţa celor trei juraţi.

"Pretenţiile sunt destul de mari şi de multe. Şi experienţa este destul de mică. Sunt destul de multe restaurante cu logistică bună, cu un nume destul de sonore, în oraşele mari", spune Marisu Rafa, proprietarul unui restaurant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Aspiră să ajungă chefi bucătari de renume şi să îşi expună talentul culinar în marile bucătării ale lumii