Antena Meniu Search
x

Imaginile atacului dintr-un autobuz din București. Agresorul s-a predat după şapte ore de căutări

Şapte ore au scotocit poliţiştii şi jandarmii Capitala, dar au pus mâna pe autorul atacului cu lamă din autobuzul 178 după ce bărbatul s-a predat.

Vezi și

Şapte ore au scotocit poliţiştii şi jandarmii Capitala, dar au pus mâna pe autorul atacului cu lamă din autobuzul 178 după ce bărbatul s-a predat. Poate face până la cinci ani de închisoare pentru gestul lui extrem de violent. Are noroc că cel pe care l-a rănit grav este acum în afara pericolului.

Bărbatul rănit în autobuz a coborât singur, iar trecătorii i-au sărit în ajutor. Se simţea din ce în ce mai rau, în timp ce martorii sunau la ambulanţa.

Bărbatul a fost dus la spital. Avea două tendoane secţionate şi a intrat direct în operaţie. 

Adriana Nica, managerul Spitalulului Universitar: "Rana i-a pus viata in pericol, putea face soc hemoragic sever, noroc ca a ajuns repede la spital."

Scandalul a izbucnit când bărbatul i-a reproşat agresorului că nu are loc să urce în autobuz cu tot bagajul. 

Agresorul lui a reuşit să fugă din autobuz. Martorii spun că i-au luat urma câţiva adolescenţi.

"Au sarit tinerii, au fugit cu bolovani dupa el", povestesc martorii din autobuz. 

Dar nu au reuşit să îl imobilizeze. Individul a ajuns pe mâna poliţiei după şapte ore de căutări. Scene violente au loc aproape în fiecare zi în mijloacele de transport, spun călătorii. 

Şoferii susţin că nu pot face prea multe în astfel de situaţii. 

Vasile Brezeanu, şofer de autobuz: "Ne mai cer ajutorul, dar va dati seama ca noi nu avem ce ajutor sa le dam noi. Numai sa oprim, sa sunam la 112."

Un profil al oamenilor violenţi nu există, motiv pentru care, cel mai prudent este să evităm conflictele cu persoanele străine. Dacă ajungem totuşi într-o situaţie tensionată, atât în mijloacele de transport, cât şi pe stradă, sfatul este să ne îndepărtăm şi să nu încerăm să-i aducem argumente celui pus pe scandal.

Dan Antonescu, expert criminalist: "Nu reactioneaza la argumente indiferent ce valoare au acestea, ei vor sa se certe cu cineva. Au chef de scandal, iar daca il ignori, va trece la alta persoana sau va renunta."

Dacă suntem martorii unui atac, e important să reţinem cât mai multe detalii care pot ajuta la identificarea unui agresor, spun poliţiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Imaginile atacului dintr-un autobuz din București. Agresorul s-a predat după şapte ore de căutări