Antena Meniu Search
x

ATENȚIE! Paginile de Facebook neoficiale sau false pot duce la furtul identității

Din ce în ce mai mulți internauți se pun în pericol folosind Facebook și dând Like unor pagini care sunt administrate de infractori. Află cum te poți proteja.

Atrași fie de un brand, fie de o promoție, din ce în ce mai mulți internauți se pun în pericol dezvăluind mai multe date personale decât ar trebui.

Pentru că mulți dintre aceștia nu fac de multe ori diferența între paginile oficiale și paginile contrafăcute ale companiilor, există riscul de a dezvălui date personale precum nume, adresă, telefon mobil și adresă de mail unor entități infracționale care solicită aceste date promițând premii, promoții sau participarea la tombole cu premii irezistibile.

Aceste date sunt ulterior vândute mai departe către terți care folosesc informațiile în scopuri la fel de ilegale. Deși conturile fake de Facebook nu rezista online decât câteva zile până când sunt dezactivate, utilizatorii rețelei de socializare sunt sfătuiți să fie atenți atunci când dezvăluie informații cu caracter personal.

Pentru a face din ce în ce mai ușoară depistarea conturilor ilegale de paginile oficiale de Facebook ale marilor companii, acestea din urmă vor fi verificate de către anagații Facebook.

Paginile care trec procesul de validare vor avea un identificator vizual - pe principiul pe care sunt semnalizate conturile verificate de Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ATENȚIE! Paginile de Facebook neoficiale sau false pot duce la furtul identității