Antena Meniu Search
x

ATENŢIONARE METEO: Urmează zile de foc, cu temperaturi incendiare. Ce judeţe sunt vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că, de joi până duminică, va fi caniculă în toată ţara, temperaturile vor ajunge la 37 de grade în Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar disconfortul termic va fi accentuat. Ploi şi vijelii de scurtă durată se pot produce joi şi vineri în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică în est, centru şi zona de munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că, de joi până duminică, va fi caniculă în toată ţara, temperaturile vor ajunge la 37 de grade în Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar disconfortul termic va fi accentuat. Ploi şi vijelii de scurtă durată se pot produce joi şi vineri în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică în est, centru şi zona de munte.

Potrivit informării transmise de ANM, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde, începând de joi, şi se va intensifica.

În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezii se vor înregistra local temperaturi maxime de 36-37 de grade, iar în cursul nopţii minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIONARE METEO: Urmează zile de foc, cu temperaturi incendiare. Ce judeţe sunt vizate