Antena Meniu Search
x

Bobocii de la Academia Navală Mircea Cel Bătrân Constanţa, dar şi cei de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu au depus jurământul

Bobocii de la Academia Navală Mircea Cel Bătrân Constanţa, dar şi cei de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu au depus jurământul.

Vezi și

Ziua de ieri a fost una memorabilă pentru sute de tineri. Bobocii de la Academia Navală Mircea Cel Bătrân Constanţa, dar şi cei de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu au depus jurământul. Emoţionaţi au fost şi. părinţii lor!

113 tineri, studenţi în primul an la Academia Navală Mircea Cel Bătrân din Constanţa şi elevi ai Şcolii de Maiştrii Militari Ioan Murgescu, au făcut, ieri, legământ cu ţara. Au ales să poarte cu mândrie haina statului şi cred cu tărie şi pasiune că au ales drumul potrivit.

"Este o meserie care îmbină plăcutul cu doritul. Oferă responsabilitate, disciplină, colegialitate, respect reciproc. O meserie care nu te pregăteşte decât profesional, ci şi pentru viaţa de zi cu zi.", spune, mândru, un student. 

Îşi doresc să ajungă marinarii pricepuţi, iar alături, necondiţionat le-au fost sunt rudele şi prietenii care au venit să îi şi susţină în una dintre cele mai importante zi din viaţa lor.

A fost zi de sărbătoare şi la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. 233 de tineri au jurat credinţă. Printre ei şi 44 de fete curajoase foc. 

"Cariera m-a ales pe mine. Am fost atrasă de partea aceasta. Iniţial am vrut să dau la Poliţie, dar cumva am ajuns aici şi nu regret acest lucru, chiar simt că sunt unde trebuie.", spune o tânără studentă.

Numărul fetelor care aleg o carieră militară este tot mai mare de la an la an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Bobocii de la Academia Navală Mircea Cel Bătrân Constanţa, dar şi cei de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu au depus jurământul