Antena Meniu Search
x

Audierile în cazul "Şpagă pentru pensii" au făcut încă o victimă

Un al treilea pensionar din Argeş a încheiat socotelile cu viaţa după ce a fost citat la DNA. Omul a lăsat un bilet de adio chiar pe plicul în care îi venise citaţia de la procurori.

Vezi și

 Un al treilea pensionar din Argeş a încheiat socotelile cu viaţa după ce a fost citat la DNA. Omul a lăsat un bilet de adio chiar pe plicul în care îi venise citaţia de la procurori.

Dumitru Vasile era pensionat pe caz de boală. Tocmai asta l-ar fi dus la începutul săptămânii în faţa procurorilor. O citaţie într-un plic, cât să încapă în el o coală A4, îl înştiinţa că trebuie să meargă în faţa anchetatorilor.

Era bănuit că ar fi dat bani medicilor. Ceea ce ar fi urmat l-a îngrozit. Şocul unei anchete dar şi o interdicţie de a părăsi localitatea l-ar fi împins la gestul extrem.

Ultimele cuvinte le-a lăsat scrise. Chiar pe plicul în care primise citaţia de la DNA. Ar fi încercat să le explice atât soţiei cât şi fiicei că nu poate suporta presiunea unei anchete.

În ultima lună, cinci pensionari din toată ţara şi-au pus capăt zilelor după ce au fost la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Primii au fost doi pensionari din Harghita, soţ şi soţie, care nu au vrut să lase ruşinea pe umerii copiilor.

În cazul lor, inspectorii au descoperit că primeau o pensie de 1200 de lei în baza unei hârtii false. Şi ei au lăsat totul scris într-un bilet de adio chiar lângă hainele de înmormântare. Alte două femei din Argeş au recurs la acelaşi gest.

În dosarul "Şpagă pentru pensii" sunt peste 800 de pensionari verificaţi. Doi medici din Argeş au fost deja arestaţi iar zeci de oameni sunt chemaţi în fiecare zi la audieri. Până acum niciun pensionar nu a fost reţinut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Audierile în cazul "Şpagă pentru pensii" au făcut încă o victimă