Antena Meniu Search
x

Austriac sechestrat și lăsat fără bani de doi bărbați din Sfântu Gheorghe care i-au promis o mireasă

Un austriac ademenit în România cu promisiunea că își va găsi mireasă, a fost sechestrat și lăsat fără bani de doi bărbați de 25 și 47 de ani din Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Ulterior, aceștia au fost arestați preventiv.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.11.2020, 18:58

Austriac sechestrat și lăsat fără bani de doi bărbați din Sfântu Gheorghe care i-au promis că-i găsesc mireasă
Austriac sechestrat și lăsat fără bani de doi bărbați din Sfântu Gheorghe care i-au promis că-i găsesc mireasă - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Cei doi bărbați, tată și fiu, i-au promis austriacului că-i oferă spre căsătorie o tânără din familia lor.
  • Prejudiciul cauzat austriacului este de aproximativ 8.600 de euro.

Polițiștii din Covasna fac cercetări într-un dosar penal de înșelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt.

În 30 octombrie, polițiștii au depistat, în Sfântu Gheorghe, doi bărbați, de 47 și 25 de ani, la scurt timp după ce ar fi retras o sumă bani, folosind un card bancar aparținând unui bărbat, de 46 de ani, cetățean austriac, fără acceptul acestuia.

„Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că cei doi l-ar fi adus pe cetățeanul austriac în municipiul Sfântu Gheorghe, sub promisiunea că se va căsători cu o femeie, prezentată de către aceștia ca fiind fiica bărbatului de 47 de ani, respectiv sora lui celui de 25 de ani, situație care nu corespundea realității”, se arată într-un comunicat al IGPR, citat de Mediafax.

Cetățeanul austriac le-ar fi plătit celor doi, în repetate rânduri, diverse sume de bani, totalizând aproximativ 7.000 de euro.

În luna octombrie, în toată perioada petrecută în Sfântu Gheorghe, „victimei i-ar fi fost restrâns dreptul de circulație de către cei doi bărbați, neputând să se deplaseze decât în proximitatea acestora și doar cu însoțitor”.

De asemenea, cetățeanului austriac i-ar fi fost furate două televizoare, un laptop și un telefon mobil, bunuri care ar fi fost vândute sau amanetate. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 8.600 de euro.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști, iar apoi arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Austriac sechestrat și lăsat fără bani de doi bărbați din Sfântu Gheorghe care i-au promis o mireasă