Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, operaţiune care ar putea dura mai multe săptămâni

Cel mai frumos drum din România îşi schimbă hainele! S-a dat startul operaţiunii de deszăpezire a Transfăgărăşanului. Şi nu-i o misiune care se face de pe o zi pe alta. Poate dura săptămâni bune pentru că, în unele zone, stratul de zăpadă sare de şase metri grosime.

de Redactia Observator

la 14.05.2021, 09:37

Vezi și
  • Stratul de zăpadă atinge şi şase metri grosime pe Transfăgărăşan.

Utilajele roiesc pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. A început operaţiunea de deszăpezire a acestui tronson. Drumarii spun că-i mult de muncă. 

Stelian Călugăr, drumar: De aici şi până sus, la lac, sunt şase kilometri. Luat pe trei metri lăţime, medie de peste doi metri, faceţi fiecare un calcul şi vedeţi cât vă dă. Şase ori trei egal 18 şi ori doi egal 36. Avem, deci, 36 de mii de metri cubi de material care trebuie dislocat.

Misiunea drumarilor s-ar putea întinde pe câteva săptămâni pentru că zăpada-i bătătorită şi îngheţată.

Stratul de zăpadă ajunge şi la şase metri grosime, pe Transfăgărăşan 

Pe acelaşi subiect

Robert Elekeş, purtător de cuvânt DRPD Braşov: Aici unde mă aflu eu trece Transfăgărăşanul. Este o zonă plină de zăpadă. Aici, sub mine, stratul de zăpadă are cam 3-4 metri. Colegii mei lucrează undeva mai jos. 

De sus şi până jos, însă, traseul este numai bun pentru pasionaţii de schi: "Cum e pe sus? E multă zăpadă. Mult mai multă decât anul trecut. Am mai fost şi în aprilie anul trecut şi era cam ca acum. Doar că acum suntem pe 15 mai".

În unele zone stratul de zăpadă este atât de mare, încât cu greu se mai distinge drumul. Pe alocuri, depășește şase metri grosime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, operaţiune care ar putea dura mai multe săptămâni