Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anunţ GROAZNIC al autorităţilor britanice: toţi cei cinci morţi în accidentul de miercuri SUNT ROMÂNI!

Autorităţile birtanice au anunţat că toţi cei cinci morţi în accidentul de miercuri, din Marea Britanie, sunt români!

de Redactia Observator

la 25.05.2017 , 16:05

Anunţ groaznic făcut joi de autorităţile britanice. Toţi cei cinci morţi în accidentul de miercuri, de pe o autostradă în apropiere de Stafford, sunt români. Şi bărbatul internat în spital cu răni grave este tot de naţionalitate română.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA LOCUL CUMPLITULUI ACCIDENT

Un autoturism Nissan Micra a fost zdrobit de un tir scăpat de sub control şi cinci persoane aflate în autoturism, patru femeie care ocupau bancheta din spate, şi şoferul, au decedat pe loc. O a şasea, care ocupa scaunul din dreapta şoferului maşinii mici, e în spital. Iniţial s-a ştiut că doar două dintre victime sunt din România.

Articolul continuă după reclamă

"Ofiţerii noştri au luat legătura cu familiile celor care au murit, care sunt toţi de naţionalitate română. Am notificat Ambasada României.", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei britanice, citat de presă.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţiştii l-au arestat imediat pe şoferul tirului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, originar din zona West Midlands, care a scăpat nevătămat în urma accidentului rutier.

O secţiune de aproape 18 kilometri din autostradă a fost închisă timp de mai bine de opt ore în urma accidentului rutier, iar autorităţile au început să permită trecerea maşinilor prin zonă în jurul orei locale 12.30 (14.30 ora României). Imaginile distribuite de presa britanică au surprins carosabilul acoperit de resturi, inclusiv o portieră a autovehiculului Nissan Micra.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, de asemenea, că toţi cei şase pasageri din autoturismul Nissan Micra sunt români: "Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenție accidentul rutier produs în dimineața zilei de 24 mai 2017, pe autostrada M6 lângă localitatea Stoke-on-Trent. 

Secția Consulară a Ambasadei României la Londra a efectuat demersuri atât telefonic, cât și în scris pe lângă autoritățile de poliție din Staffordshire, pentru obținerea unor informații suplimentare cu privire la identitatea tuturor victimelor de cetățenie română implicate în accident.

În seara zilei de 24 mai 2017, misiunea diplomatică română a primit confirmarea din partea autorităţilor de poliţie britanice cu privire la faptul că toţi cei şase pasageri ai autoturismului implicat în accident sunt cetăţeni români.

Aceștia se deplasau pe autostrada M6 într-un autoturism, care a fost acroşat de un camion. În urma impactului, cinci dintre cetăţenii români au decedat, iar a şasea persoană a fost transportată la o unitate medicală și se află în afara oricărui pericol.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au luat legătura cu familiile cetăţenilor români implicaţi în accident, acordând asistenţă consulară privind procedurile specifice repatrierii trupurilor neînsufleţite și eliberarea certificatelor de deces. 

Ambasada României  în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord monitorizează situația, păstrează în permanență legătura cu autoritățile britanice și cu membrii de familie ai cetățenilor români, acordând asistență consulară specifică în astfel de cazuri."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Anunţ GROAZNIC al autorităţilor britanice: toţi cei cinci morţi în accidentul de miercuri SUNT ROMÂNI!