Antena Meniu Search
x

Video Autoritățile le declară război vânzătorilor ambulanți, de la bătrâne cu pătrunjel la samsari cu marfă de contrabandă

Autorităţile le declară război vânzătorilor ambulanţi: de la bătrânele care vând pătrunjel la samasarii care au marfă contrafăcută. În curând pe urmele lor vor pleca nu doar inspectorii de la Protecţia Consumatorului, ci şi poliţiştii locali şi jandarmii. Vânzătorii nu se sperie de amenzi, pe care oricum nu le plătesc, ci că rămân fără marfă. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 07.05.2022, 20:49

Vezi și

La Piaţa Obor, cea mai mare din ţară, vânzătorii ambulanţi sunt peste tot şi vând de toate: de la haine, la legume şi fructe de sezon. Poliţiştii trec pe lângă ei pentru că nu au cum să intervină. Doar inspectorii de la Protecţia Consumatorului îi pot amenda sau le pot confisca marfa acum. Parlamentarii vor să schimbe asta şi să dea mână liberă şi jandarmilor sau agenţilor de la locală să îi vâneze. Inţiatorul legii susţine că ANPC nu are destui oameni pentru a se ocupa de vânzătorii ambulanți.

Cristian Băcanu, inițiator lege: Singura soluţie să opreşti acest fenomen de vânzare a unor mărfuri în mod neautorizat, pe nişte spaţii publice care nu sunt destinate unor astfel de acte de comerţ, este să confişti marfa care este vândută ilegal acolo.

Vânzătorii sunt însă hotărăţi să reziste

Vânzător: Prin munca mea, mai stau şi eu, nu dau în cap la dumneavoastră să vă iau ceasul sau microfonul, da? În primul rând îmi câştig existenţa de zi cu zi. Zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună.

Pe acelaşi subiect

Vânzatoare: Dacă ne da amendă ne ducem și facem în folosul comunității, câte două-trei ore cât a dat legea să facem. Dar dacă ne iei mâncarea de la gură ce facem, ne ducem să furăm, să dăm în cap la lume?

Înregistrare cu camera ascunsă: 

- Băă, să nu ne ia şi pe noi că tremură inima. 

- Dar de ce tremură? 

- Păi ne ia marfa, ne dă câte 10 milioane pe loc. Am 100 de milioane până acum amenzi. Pe Tina a prins-o cu cardul şi a ochit 35 de milioane. Păi aici e nenorocirea la săracii ăştia. Şi ce să faci dacă am o pensie de 10 milioane după 30 de ani de muncă? 

Iar oamenii legii confirmă: parfumurile, ceasurile, ţigările vândute la colţul străzii sunt contrafăcute. Iar ouăle şi brânza vândute de pe tarabe improvizate pot fi un pericol pentru sănătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Autoritățile le declară război vânzătorilor ambulanți, de la bătrâne cu pătrunjel la samsari cu marfă de contrabandă