Antena Meniu Search
x

Autovehicule blocate de zăpadă

De 40 de ore, am intrat în decembrie. De tot atâtea ore, e iarnă în toată puterea cuvântului! Ninge în continuu şi mai bine de jumătate de ţară e sub cod galben de ninsori

Vezi și

De 40 de ore, am intrat în decembrie. De tot atâtea ore, e iarnă în toată puterea cuvântului! Ninge în continuu şi mai bine de jumătate de ţară e sub cod galben de ninsori

În sudul ţării, localităţi întregi au rămas fără curent, iar pe şosele, maşinile au rămas înzăpezite. Vântul a lovit şi cu 80 de kilometri pe oră. În Prahova, 40 de oameni au fost scoşi dintre nămeţi cu şenilatele. Printre ei au fost şi 14 copii.

Zăpada de un metru a înghiţit drumul din localitatea Fulga. Nu se poate ajunge acolo. 14 copii se întoarceau de la şcoală. Erau în microbuzul şcolar când au fost blocaţi în viscol. S-a intervenit cu şenilate, dar a durat câteva ore până când s-a ajuns la ei.

Drumul abia se mai vede prin perdeaua de ninsoarea deasă. Pentru unii, e o zăpadă ca-n poveste. Pentru şoferi, e coşmar!

La lumina zilei, pe drumurile din Moldova, nici cu lanţuri pe cauciucuri nu se putea urca.

Cel mai mult s-a depus în munţi. La Bâlea şi pe Vârful Omu. După o zi şi-o noapte de ninsoare, în oraşe, stratul de omăt depăşeşte 20 de centimetri. În Miercurea Ciuc, Focşani şi Râmnicu Sărat.

Au fost chemaţi poliţişti de-acasă, pentru a dirijia circulaţa, dar şoferii s-au plâns că sunt utilaje puţine.

Pe drumul ce leagă Moldova de sudul ţării, au fost cozi şi de câţiva kilometri.. Au derapat şi mijloace de transport în comun. În Argeş, nouă oameni au ajuns la spital.

Şi tot în sudul ţării, în Prahova, localităţi întregi au rămas fără curent electric. Din cauza frigului din clase, şcolarii au fost trimişi acasă.

E a doua zi de iarnă autentică. La fel ca în calendar. Explicaţia e alta. Deasupra României s-au ciocnit două fronturi atmosferice. Cel cald, mediteranean şi cel rece, siberian.

Bucureştenii par bucuroşi de iarnă. Până ajung în trafic.

În staţiile RATB, oamenii se uită minute în şir după autobuzul lor. Pe trotuare, pietonii se afundă în zăpadă. Iar pe străzi au apărut deja bălţile. În astfel de zile, nici taximetriştii nu ajung la toţi clienţii.

De mâine, iarna ia o pauză. Nu va mai ninge. Va ploua în sud şi în est şi se va încălzi. În vest, vor fi până la 11 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Autovehicule blocate de zăpadă