Antena Meniu Search
x

Averile bagatasilor, luate la bani marunti

Averile bagatasilor fac cu ochiul Guvernului. Ele vor fi luate la bani marunti. Si, oricat de marunti ar fi banii, daca nu sunt justificati, adio lux. Regula ar putea fi pusa in aplicare o data cu modificarea Constitutiei

Vezi și

Marioara Zavoranu, pe atunci sotia unui om de afaceri cu avere, isi aminteste de legea ilicitului din perioada comunista. Orice suspiciune era motiv de verificari, iar autoritatile nu aveau nicio retinere in a lua cu forta bunurile de valoare ale presupusilor vinovati. “Acum, e binevenita legea pentru ca acum se pune problema la marile averi”, sustine Mioara Zavoranu.

Premierul Victor Ponta vrea sa-i taxeze aspru pe milionarii care nu pot explica, plauzibil, cum au reusit sa se imbogateasca. “Mentalitatea anglo-saxona este follow the money. Mergi in primul rand si ia-i banii celui care a incalcat legea si dupa sigur, il sanctionezi. Noi, dupa cativa ani il sanctionam, dar ramane cu casele cu masinile cu conturile”, a declarat premierul.

Si nu doar de astfel de exemple are parte Romania. Sunt in tara noastra cazuri celebre de personalitati care nu au putut justifica modul in care si-au cumparat proprietatile luxoase. Ioana Basescu detine un apartament imens: 400 de metri patrati. In urma cu cinci ani, a platit pentru el 800.000 de euro. Intrebata cum a facut rost de bani, fiica cea mare a Presedintelui s-a rezumat la a spune "din vanzari anterioare". Ce a vandut, n-am aflat nici pana in acest moment.

Si nimeni n-a verificat. Cei care au ramas fara averi dupa ce nu si-au putut demonstra veniturile pot fi numarati de degete. Printre ei si fostul sef al CFR Calatori, Alexandru Noaptes. Functia publica i-a dat voie Agentiei Nationale de Integritate sa-i evalueze averea si sa ceara confiscarea unei sume de aproape trei milioane de euro. Acelasi lucru s-ar putea intampla acum cu toti bogatasii controversati, suspectati de afaceri ilicite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Averile bagatasilor, luate la bani marunti