Antena Meniu Search
x

Avertisment de ultimă oră: Sistemul informatic Revisal se va bloca la înregistrarea noilor contracte de muncă

Sistemul informatic se va bloca la înregistrarea noilor contracte de muncă, avertizează directorul unei Camerei de Comerţ din țară.

Sistemul informatic se va bloca la înregistrarea noilor contracte de muncă, avertizează directorul unei Camerei de Comerţ din țară.

Daniela Culic, sirectorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Satu Mare, a atras atenţia că sistemul informativ REVISAL în care trebuie înregistrate noile contracte de muncă după modificarea legii salarizării se va bloca din cauza solicitării mari.

'Toată lumea o să facă ceea ce este scris în lege pentru că altfel nu se poate şi pe deasupra nu îşi asumă nimeni riscul sancţiunilor. Primii şase angajatori din judeţul Satu Mare au în total peste 12.500 de contracte de muncă la nivelul anului 2016. Deci o să fie destul de uşor de blocat sistemul când vrei să înregistrezi de la o singură firmă 4.500 de contracte într-o perioadă foarte scurtă. Pentru cel care are 5 angajaţi este uşor, pune unul câte unul. Probabil că foarte mulţi angajatori au stat în expectativa amânării acestei decizii, de aceea nu au demarat decât atunci când era absolut obligatoriu', a declarat Daniela Culic.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ioan Flore, a spus că aceste contracte trebuie înregistrate în 20 de zile de la semnare, termenul limită pentru semnare fiind 20 decembrie.

El a admis că există riscul funcţionării defectuoase a sistemului, precizând doar că angajatorii vor primi mai târziu confirmările de înregistrare în sistem.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Avertisment de ultimă oră: Sistemul informatic Revisal se va bloca la înregistrarea noilor contracte de muncă