Antena Meniu Search
x

Video Avertismentul ANPC: Atenţie ce produse achiziţionaţi de Moş Nicolae şi de Crăciun. Atenție, mai ales, la originea cadourilor

Dulciurile şi jucăriile sunt cele mai dorite daruri de Moş Nicolae şi Moş Crăciun, dar atenţie ce produse achiziţionaţi! Este mesajul directorului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Trebuie să fim atenţi în mod special de unde cumpărăm aceste cadouri. 

de Angela Bertea

la 06.12.2021, 08:58

Vezi și

A sosit luna cadourilor, iar cei mai mulţi dintre noi oferim daruri celor apropiaţi. De o atenţie deosebită, în această perioadă, se bucură copiii. Autorităţile recomandă vigilenţă în alegerea jucăriilor pentru a evita anumite neplăceri sau chiar tragedii.

Astfel, este indicat să alegeţi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale. Este recomandată, de asemenea, achiziționarea produselor doar din magazine şi/sau raioane specializate, dar şi păstrarea bonului fiscal pentru a putea proba și reclama anumite probleme de calitate sau siguranţă, ulterior.

Totodată, trebuie verifică existenţa instrucţiunilor de utilizare şi a avertismentelor specifice, dar şi prezenţa corpurilor detaşabile ale jucăriilor destinate copiilor sub 3 ani.

Autorităţile mai atrag atenția și asupra dulciurilor și recomandă achiziţionarea lor din locurile autorizate. Mai mult decât atât, înaintea de a cumpăra orice produse trebuie verificata perioada de valabilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Avertismentul ANPC: Atenţie ce produse achiziţionaţi de Moş Nicolae şi de Crăciun. Atenție, mai ales, la originea cadourilor