Antena Meniu Search
x

Avocado, fructul miracol, e din ce în ce mai căutat în România

Are fibre, e plin de proteine şi vitamine şi face minuni, spun nutriţioniştii. Nu este vreun medicament, ci avocado - fructul miracol.

Vezi și

Are fibre, e plin de proteine şi vitamine şi face minuni, spun nutriţioniştii. Nu este vreun medicament, ci avocado - fructul miracol de care au devenit dependente vedetele americane, dar care a început să fie din ce în ce mai căutat şi la noi. Puţini îi ştiu, însă, secretele. Cum trebuie ales şi cum poate fi pregătit, vedeţi în materialul următor.

"Să ştii că avocado este o mâncare foarte veche, se mănâncă de acum 7.000 de ani în America Centrală, în locuri unde e aşa, tropical." Oprah Winfrey,Kim Kardashian sau Miley Cyrus sunt doar câteva dintre vedetele înnebunite după avocado. Şi la noi pe piaţă e de câţiva ani. În ultima vreme, însă, a devenit cu adevărat foarte căutat. Motive să-l mâncăm, sunt destule.

Mihael Costin, nutriţionist: "Ne ajută să ne păstrăm colesterolul constant, cât şi trigliceridele. Iar, mai apoi, fiind o sursă bogată în fibre, ne ajută să ne menţinem greutatea sub control."

Un avocado ne asigură aproape un sfert din necesarul zilnic de nutrienţi, spun specialiştii. Conţine grăsimi sănătoase, care ajută la reglarea metabolismului, minerale esenţiale şi proteine. Asigură 20% din necesarul zilnic de fibre şi 10% din cel de potasiu. Şi are şi vitaminele A, E şi K.

Puţini stiu însă cum se alege un avocado numai bun de pus pe masă. Julio e originar din Mexic şi locuieşte în România de trei ani. În ţara lui, avocado stă la loc de cinste. În Mexic, aproape că nu există mâncare tradiţională fără avocado. Iar Julio ne arată câteva feluri în care se poate prepara.

Din avocado se fac chiar şi îngheţată sau prăjituri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Avocado, fructul miracol, e din ce în ce mai căutat în România