Antena Meniu Search
x

Avocata Paula Iacob a fost condusă pe ultimul drum. Zeci de oameni și-au luat rămas-bun

Avocata Paula Iacob a fost condusă pe ultimul drum

Vezi și

Avocata Paula Iacob a fost condusă pe ultimul drum. Pe lângă familie, la înmormântare participă câteva zeci de persoane, apropiaţi ai acesteia: avocaţi, muzicieni sau politicieni. Au fost printre ei şi oameni pe care, la un moment dat, celebra avocată i-a apărat în faţa judecătorilor. 

Sunt printre ei şi oameni pe care, la un moment dat, celebra avocată i-a apărat în faţa judecătorilor. Înzestrată cu o inteligenţă peste medie, Paula Iacob a intrat la facultatea de drept la doar 16 ani. Salonul doamnei Paula Iacob era celebru în Bucureşti. Se primeau şi lumea politichiei şi lumea culturală. Chiar şi muzicieni. 

Atrasă din adolescență de avocatură

Era la sfârşitul primului an de facultate când studenta Paula Iacob a fugit de la ore ca să vadă cum arată un tribunal. În sală i-a atras atenţia pledoaria unuia dintre avocaţi. Şi-a făcut curaj şi l-a întrebat cum îl cheamă. A încremenit când a realizat că în faţa sa este scriitorul care i-a marcat copilăria, autorul celebrului roman "La Medeleni". Mai târziu, acelaşi Ionel Teodoreanu avea să o cheme să-şi facă stagiatura alături de el. A devenit însă cunoscută publicului larg în momentul în care a decis să îl apere pe "Prinţişorul" Ceauşeştilor, Nicu.

Când dânsa pleda la procesele care erau în instanţă, ţi-era mai mare dragul ca să o asculţi. Atât de corect, atât de iubitoare de oameni. Îi plăceau provocările şi, de multe ori, accepta să apere persoane controversate, precum Nuţu Cămătaru sau cel supranumit "profu de sex" tocmai pentru a-şi demonstra talentul ca avocat.

Chiar şi atunci când era în procese cu cineva vorbea foarte-foarte frumos. Paula a rămas şi rămâne în continuare un model pentru viitorii avocaţi. A fost primul avocat care a apărat drepturile necuvântătoarelor. L-a scăpat de la eutanasiere pe Bosquito, câinele care a ucis un japonez.

Avea un câine special, pe Florică, pe care domnia sa îl salvase de la hingheri. A luptat şi pentru drepturile femeilor dar şi pentru păstrarea culturii, ca fondator al federaţiei române a cluburilor UNESCO. Colegi avocaţi din toată lumea au venit azi să o conducă pe ultimul drum.

La 83 de ani, Paula Iacob încă avea planuri mari de viitor. Voia să deschidă un cabinet de avocatură la Viena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Avocata Paula Iacob a fost condusă pe ultimul drum. Zeci de oameni și-au luat rămas-bun