Antena Meniu Search
x

Avocatul lui Borboly: Este vorba de fapte din 2010. Clientul meu este suparat si socat

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba este "foarte suparat si socat" in legatura cu retinerea sa, conform lui Sergiu Bogdan, avocatul sau, potrivit caruia acuzatiile se refera la fapte din 2010, fiind greu de imaginat ca abia dupa trei ani, "se justifica masura retinerii"

Avocatul presedintelui Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, luni, la sediul DNA Tragu Mures, ca acesta este " foarte suparat si socat", informeaza Mediafax.

“E vorba de niste lucruri din 2010. Suntem in 2013 si e greu sa-ti imaginezi ca dupa trei ani de verificat acte - ca au fost verificate acte, e dosar din 2012 - dintr-o data acum se justifica masura retinerii", a spus Sergiu Bogdan.

Potrivit acestuia, Borboly Csaba este acuzat de DNA de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals, instigare la fals si denuntare calomnioasa.

"Este acuzat de faptul ca ar fi dispus o plata catre fime de asfaltari, in conditiile in care nu a verificat daca existau toate documentele necesare - evident, atributii care reveneau angajatilor Consiliul Judetean. Aceasta este in esenta acuzatia, cu mai multe inscrisuri. Si evident infractiunea de instigare la fals si asa mai departe, pentru ca actele ulterioare care au aparut se presupune ca el ar fi determinat alte persoane sa le falsifice. Si mai este si o acuzatie interesanta - denuntare calomnioasa, in sensul ca a descoperit acest lucru, moment in care a deschis o ancheta interna - si exista o ancheta interna desfasurata -, a facut plangere penala impotriva persoanei pe care o banuia si din acest motiv astazi este acuzat si de infractiunea de denuntare calomnioasa. Evident, este vorba exact de actele care i se imputa lui ca nu ar fi existat la momentul in care s-au facut platile", a spus Sergiu Bogdan.

Acesta a adaugat ca "infractiunea de baza" de care este acuzat Borboly Csaba, pentru care a fost emisa ordonanta de retinere pe 24 de ore, este cea de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru ca a dispus platile respective. "Mai este o infractiune de fals - ca ar fi raspuns DNA, comunicandu-i inscrisurile solicitate. Si aceasta iarasi este o infractuine de fals intelectual", a mai precizat avocatul.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut, luni, de catre procurorii DNA, fiind suspectat de fapte de coruptie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Avocatul lui Borboly: Este vorba de fapte din 2010. Clientul meu este suparat si socat