Antena Meniu Search
x

Avram Iancu, gest impresionant de umanitate. A înotat în apa rece ca gheaţa, pentru a-i oferi unui prieten imobilizat la pat un scaun cu rotile

Gest impresionant al lui Avram Iancu, primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum special. El a înotat în apa rece ca gheaţa a unui lac, pentru o cauză nobilă: să-i ofere unui prieten imobilizat la pat un scaun cu rotile.

De Redactia Observator la 01.11.2019, 11:26
Vezi și

Gest impresionant al lui Avram Iancu, primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum special. El a înotat în apa rece ca gheaţa a unui lac, pentru o cauză nobilă: să-i ofere unui prieten imobilizat la pat un scaun cu rotile. Nici de data aceasta nu a avut echipament care să-l protejeze. A folosit doar casca şi ochelarii, pe care le-a scos apoi şi la licitaţie, ca să strângă banii necesari.

Iubeşte cărţile, iar atunci când nu se află în bibliotecă, Avram Iancu sigur se antrenează şi înoată ore întregi în fiecare zi. Luptă de fiecare dată să câştige, dar nu pentru el. Aşa a făcut şi acum, când a sfidat frigul, vântul puternic şi apa de câteva grade a Lacului Cinciş

A făcut acest gest pentru prietenul său de-o viaţă. Valentin Hossu e fost sportiv de performanţ. Cândva făceau karate împreună, acum însă bărbatul e ţintuit la pat de o boală gravă. Ca să se poate mişca, are nevoie de un scaun cu rotile electric.

Avram Iancu, sportiv: Este foarte rece, foarte greu, dar, cu singuranţă, lui Valentin îi este şi mai greu şi va fi şi mai greu în momentul în care va ajunge în acel scaun cu rotile pe care acum nu îl are, dar sunt convins că prin efortul nostru, al tuturor, va reuşi să obţină acel scaun cu rotile electric. Doamne ajută!

Valentin Hossu, fost sportiv de performanţă: Asta degenerează. Nu se mai poate face nimic. Este o boală fără tratament

Pentru că a vrut să fie sigur că va strânge banii necesari, înotătorul a lansat şi o campanie pe pagina sa de Facebook. Acolo şi-a scos la licitaţie ochelarii şi casca de înot cu care a mai bifat în trecut o performanţă.

Iuliana Piscoi, profesoară: Inima lui e cu mult mai caldă decât apa în care a înotat astăzi pentru această cauză nobilă. Am simţit că doar Avram şi răţuştele mai erau, pe vremea aceasta, la înot pe lacul Cinciş.

Avram Iancu este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, doar cu slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot.

Cu un an înainte, în iunie 2015, sportivul a înotat 42 de kilometri în Dunăre, timp de 10 ore.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Avram Iancu, gest impresionant de umanitate. A înotat în apa rece ca gheaţa, pentru a-i oferi unui prieten imobilizat la pat un scaun cu rotile

Breaking News

Dezvăluire în premieră în războiul din Ucraina. De ce au modificat în secret americanii lansatoarele...

Dezvăluire în premieră în războiul din Ucraina. De ce au modificat în secret americanii lansatoarele HIMARS trimise Kievului