Antena Meniu Search
x

Azi e Ziua Şarpelui şi nu ai voie să foloseşti foarfeca sau cuţitul

Pe 17 martie, creştinii ortodocşi îl pomenesc pe Sfântul Cuvios Alexie. E o zi specială în care e bine să te fereşti să foloseşti foarfecele sau cuţitul.

Pe 17 martie, creştinii ortodocşi îl pomenesc pe Sfântul Cuvios Alexie. E o zi specială în care e bine să te fereşti să foloseşti foarfecele sau cuţitul.

Sfantul Cuvios Alexie este cunoscut şi ca Alexie cel Cald sau "Omul lui Dumnezeu". Se ştie că ar fi trait prin secolul al V-lea. A dus o viaţă duhovniceasca exemplară. Şi-a căpătat renume ca făcator de minuni, dar este considerat şi patron spiritual al vieţuitoarelor care iernează sub pamânt, în scorburi, ascunse. De aceea, data de 17 martie este cunoscută în popor şi ca Alexie Boji, Alexiile, Ziua peştelui, Retezatul stupilor, sau Ziua şarpelui.

Pentru a avea parte de sănatate şi pentru a ne fi bine în general, trebuie să respectăm cum se cuvine ziua Cuviosului Alexie. Asta înseamnă că femeile nu au voie să muncească şi, în special, să coasă, să depene, să folosească foarfece sau cuţite. Pe la ţară, scrie antena3.ro, de Alexii, se fac focuri mari, pentru ca fumul să alunge relele, să omoare dăunatoarele şi să sperie şerpii. Tinerii sar peste foc, ca să fie feriţi de boli. Cine face guturai în această perioadă va fi sănătos tot restul anului.

Tot în această zi, sunt pomeniţi sfântul mucenic Pavel, care, pentru sfintele icoane, în foc s-a săvârşit, preacuviosul Teostirict Mărturisitorul, care în pace s-a săvârşit, şi sfântul mucenic Marin, care de sabie s-a săvârşit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Azi e Ziua Şarpelui şi nu ai voie să foloseşti foarfeca sau cuţitul