Antena Meniu Search
x

Bacşişul impozitat a devenit lege

Cu frică de Fisc, unii comercianţii au început deja să emită bon fiscal separat, pentru banii primiţi drept mulţumire la clienţi. Alţi patroni au decis să refuze bacşişul

Vezi și

Cu frică de Fisc, unii comercianţii au început deja să emită bon fiscal separat, pentru banii primiţi drept mulţumire la clienţi. Alţi patroni au decis să refuze bacşişul

O decizie pe care patronul restaurantului a luat-o pentru a nu mai fi nevoit să emită un alt bon fiscal. Astfel, osptarii, chelnerii şi barmanii sunt obligaţi să refuze banii clienţilor lăsaţi mulţumire pentru serviciile presate. Patronii evită astfel să mai plătească un nou impozit la stat. O altă explicaţie ar fi dubla verificare.

Deşi impozitarea bacşişului cu 16% este în vigoare de aproape o săptămână, în unele restaurante bonul pentru bacşiş încă nu există. Asta pentru că ordonanţa Guvernului este neclara.

De săptămâna viitoare vor intra în vigoare şi sancţiunile pentru cei care nu respectă legea. Pentru sumele neînregistrate ei riscă amenzi de până la 27.500 lei.

Mai mult, activitatea unei companii poate fi suspendată pentru 30 de zile în cazul în care, într-un interval de 24 de luni de la constatarea neregulilor, se constată o a doua abatere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bacşişul impozitat a devenit lege