Antena Meniu Search
x

Zeci de locuitori din Târgu Mureş, baie la copcă la sfârşitul sărbătorilor religioase

Curaj fantastic pentru zeci de oameni care au marcat finalul sărbătorilor de iarnă cu o aventură rece ca gheaţa. Baia la copcă a devenit deja o tradiţie în oraşul Târgu Mureş. Cei mai căliţi dintre localnici abia dacă mai resimt frigul.

de Redactia Observator

la 07.01.2020, 21:57

Vezi și

Curaj fantastic pentru zeci de oameni care au marcat finalul sărbătorilor de iarnă cu o aventură rece ca gheaţa. Baia la copcă a devenit deja o tradiţie în oraşul Târgu Mureş. Cei mai căliţi dintre localnici abia dacă mai resimt frigul. Începătorii, însă, au voie, pe lângă costum de baie, să poarte pălărie sau cravată.

Obişnuiţi cu gerul Bobotezei din alţi ani, oamenii din Târgu Mureş văd baia la copcă, pe o aşa vreme, ca pe o joacă de copii. Peste 20 de bărbaţi şi femei au venit să se scalde în râul Mureş.

Baia în apa îngheţată este o tradiţie de aproape două decenii. Acest participant impresionează juriul nu doar cu mustaţa, ci şi cu o carieră sportivă. 

La 70 de ani, cel mai în vârstă participant rezistă cu brio. În timp ce un adolescent de 14 ani pare să se descurce ceva mai greu. 

Cine suportă mai greu temperaturile scăzute are voie să poarte şi căciulă când face saltul în apă. Pentru spectacol, este permisă şi cravata.

Fie că fac baie la copcă pentru a se distra sau pentru a respecta tradiţii de Bobotează, temerarii au totuşi grijă să se antreneze înainte. Cu sau fără pregătire, medicii spun că asfel de experienţe nu sunt recomandate cardiacilor. Şi ar fi bine ca, înainte de saltul în apa rece ca gheaţa, să cereţi şi părerea unui doctor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Zeci de locuitori din Târgu Mureş, baie la copcă la sfârşitul sărbătorilor religioase