Antena Meniu Search
x

Băile Neptun ar putea redeveni o atracţie pentru turiştii care merg la Herculane

Perla Banatului ar putea fi readusă la viaţă! Un grup de arhitecţi munceşte deja pentru asta. Are şi un plan pentru a salva Băile Neptun, unele dintre cele mai

Vezi și

Perla Banatului ar putea fi readusă la viaţă! Un grup de arhitecţi munceşte deja pentru asta. Are şi un plan pentru a salva Băile Neptun, unele dintre cele mai vechi din Europa. Au discutat deja cu autorităţile, dar şi cu posibili investitori. Iar dacă vor găsi banii necesari, din primăvară ar putea începe reabilitarea fostului SPA. 

Băile Neptun din Staţiunea Herculane. Cândva, cel mai mare SPA din Europa, unde turiştii veneau în număr mare, atraşi de apele termale. Astăzi, o simplă clădire lăsată în paragină. 

Numai că situaţia s-ar putea schimba. Şi asta datorită unui grup de tineri arhitecţi care, din dragoste pentru cea mai veche staţiune balneară din ţară, s-au gândit s-o readucă la viaţă. 

Ilie Rădoi, preşedintele asociatiei tinerilor din Herculane: "Să facem o dezvoltare locală sănătoasă, în care comunitatea, reprezentată prin asociaţii, prin tinerii din Herculane, prin instituţiile publice, atât locale, cât şi judeţene, cât şi alţi oameni interesaţi din ţară pot să ajute la recâştigarea acelei faime a Herculanelui de altadată." 

Primul pas: restaurarea clădirii Băile Neptun. Un imobil aflat în posesia primăriei, dar aflat pe un teren care aparţine unor oameni de afaceri. 

Tinerii şi-au propus să restaureze clădirea, doar că au nevoie de bani. Şi speră să-i obţină. Pentru asta, zilele acestea are loc evenimentul "Băile Neptun, încotro?". În zonă vor fi organizate activităţi interactive, marşuri cu spectacol de lumini, dar şi proiecţii de film. Toate menite să atragă atenţia nu doar autorităţilor, ci şi investitorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Băile Neptun ar putea redeveni o atracţie pentru turiştii care merg la Herculane