Antena Meniu Search
x

Banca Naţională majorează dobânda-cheie pentru a doua lună consecutiv

În plin scandal al salariilor, Banca Naţională a dat astăzi lovitura de graţie pentru români. Guvernatorul Mugur Isărescu a anunţat creşterea dobânzii cheie.

Vezi și

În plin scandal al salariilor, Banca Naţională a dat astăzi lovitura de graţie pentru români. Guvernatorul Mugur Isărescu a anunţat creşterea dobânzii cheie de la 2, la 2,25 la sută pe an. Asta înseamnă rate mai mari şi credite mai scumpe, pentru că ROBOR riscă să explodeze din nou. 

Să iei un credit devine din ce în ce mai greu în România. În primele două luni ale lui 2018, dobânda de politică monetară, cea care influenţează  ROBOR, a crescut cu aproape o treime, faţă de finalul anului trecut. 

Aşadar, românii care şi-au cumpărat o locuinţă cu un credit în lei vor fi afectaţi direct. În special cei care au apelat la programul prima Casă. Şi asta, pentru că analiştii se aşteaptă ca dobânda cheie să mai crească anul acesta. 

Specialiştii avertizează că aceste măsuri ale Băncii naţionale a României vor afecta economia ţării.

Chiar şi aşa, guvernatorul susţine că duce un război pe mai multe planuri, ca să tempereze consumul.

Săptămâna aceasta, BNR pregăteşte o analiză a politicilor fiscale ale guvernului, dar şi un raport pe inflaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Banca Naţională majorează dobânda-cheie pentru a doua lună consecutiv