Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Banii cumpără orice meserie

Meseria e brăţară de aur. Dar e atât de ieftină încât o poţi negocia ca la piaţă. Cu 500 de lei, oricine poate să cumpere peste noapte o meserie pentru o viaţă: fizioterapeut, manichiurist.

de Redactia Observator

la 19.10.2015 , 20:04

 Meseria e brăţară de aur. Dar e atât de ieftină încât o poţi negocia ca la piaţă. Cu 500 de lei, oricine poate să cumpere peste noapte o meserie pentru o viaţă: fizioterapeut, manichiurist.

La alegere între alte peste 40 de calificări. Dai bani, primeşti diploma. Şi nu orice diplomă. Unele centrele de calificare s-au lăudat reporterilor Observator că oferă diplome cu ştampila Ministerului Muncii şi al Educaţiei, recunoscute la nivel european. Urmăriţi un reportaj filmat cu o camera ascunsă.

Tanti Mariana îndrumă orice persoană intersată să se califice. Şi bagă mâna în foc pentru meseria de kinetoterapeut. Ar fi ca o maşină de făcut bani.

Vezi și

Acest centru de formare profesională are de toate. 46 de calificări, de la manichiurist până la zidar, sunt predate în două camere. Sub siglele Ministerului Muncii, Ministerului Educaţiei şi a Autorităţii Naţionale pentru Calificări. Iar Tanti Mariana este o binefăcătoare pentru cei care vor să fenteze cursurile.

La alt centru de calificări, examenul final este obligatoriu.

Reprezentanţii centrelor de formare nu au dorit să ofere un punct de vedere oficial. Tanti Mariana a tăcut. Şi a fost învinovăţită de fondatorul şcolii pentru modul în care a negociat cu clientul.

Doar în Capitală sunt 1.400 de firme care oferă. 4.000 de meserii. Ele sunt acreditate doar pe o durată de patru ani. La nivel naţional, miniştrii Muncii şi Educaţiei nu ştiu câte srl-uri oferă diplome de calificare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Banii cumpără orice meserie