Antena Meniu Search
x

Bărbat dispărut de patru luni, găsit mort prin reactualizarea listelor electorale

Un bărbat din Vaslui a fost căutat cu disperare timp de patru luni de familie. Au mers la Poliţie, au sunat la spital, au anunţat în presă. Abia când s-au actualizat listele electorale au aflat că cel pe care îl căutau e mort. Totul ar fi fost posibil pentru că un poliţist a notat greşit în raport că bărbatul nu are rude. Asta deşi avea actul de identitate la el la momentul decesului şi exista un anunţ al familiei că este dispărut. 

de Cristi Georgescu

la 23.09.2020, 23:07

Vezi și
  • Polițistul care a anchetat moartea bărbatului ar fi scris în raport că victima nu are rude.
  • Bărbatul ar fi murit din cauza unui infarct miocardic.

Mioara Crăciun, soţia bărbatului dispărut: Am sunat la Poliţie, la 112, la noi, acolo, la Murgeni, la Vaslui, am chemat televiziunea ...

Timp de patru luni, Mioara Crăciun a făcut muncă de detectiv în căutarea soţului ei dispărut. A sperat până în ultimul moment că îl va găsi în viaţă şi că îl va aduce acasă. 

Gheorghe Crăciun a dispărut pe 23 mai. A murit în aceeaşi zi. 

Mioara Crăciun, soţia bărbatului dispărut: Ultima dată am vorbit cu dânsul la ora 11 fără un sfert. 

Daniel Tudorache, colegul bărbatului dispărut: Dimineaţa l-am dus la gară, eu i-am luat bilet, i-am mai dat vreo 60 şi ceva de lei şi eu am plecat. La trei m-au dus colegii în gară, nu era.

Bărbatul nu mai era la gară pentru că fusese transportat la spital. Un apel la 112 în jurul orei 14 anunţa că un bărbat a căzut pe stradă şi e inconştient. 

Ruxandra Rădulescu, director medical SAJ Prahova: Pacientul era în comă, comă profundă, restul semnelor vitale stabile.

Violeta Tănase, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Ploieşti: La aproximativ 30 de minute de la ajungerea în Unitatea de Primiri Urgenţe face stop-cardiorespirator, se încep manevrele de resuscitare şi din păcate pacientul decedează. 

Trupul neînsufleţit este dus la morgă. Şi de-aici încolo încep neregulile. Într-adevăr, spitalul a anunţat Poliţia că Gheorghe Crăciun a murit. Dar a făcut-o două zile mai târziu, pe 25 mai. 

Poliţia deschide un dosar penal pentru ucidere din culpă şi solicită autopsia. Autopsia s-a făcut abia trei luni mai târziu, în august. Bărbatul ar fi murit din cauza unui infarct miocardiac. 

În tot acest timp, familia ar fi trebuit să fie înştiinţată. Se ştia identitatea lui şi a şi fost dat dispărut. Surse din Poliţie au confirmat pentru Observator că poliţistul care a instrumentat cazul este acum anchetat tocmai pentru că nu a anunţat rudele. Mai grav, susţine familia, poliţistul ar fi scris în raport că bărbatul nu avea pe nimeni. 

Stela Chindriş, prietenă de familie: O făcut investigaţia după ce o murit şi aşa ar fi scris că nu are rude şi se ocupă Primăria Ploieşti de înmormântare.

Soţia şi fiul lui Gheorghe Crăciun au aflat acum două zile că bărbatul e mort. Cu ocazia alegerilor. S-au actualizat listele electorale şi primarul comunei a primit un e-mail cu certificatul de deces al bărbatului ca să îl scoată din rândul votanţilor. 

Neculai Moraru, primarul comunei Falciu: Am alertat familia și am vorbit la Primăria Ploiești, ca să ne spună că de pe 23 mai e la morga Ploiești. La Poliție ni s-a spus că la ei figurează că acest om trăiește. 

Mihai Crăciun, fiul bărbatului: Bătaie de joc, bătaie de joc, altfel nu pot să spun.

Dacă nu ajungea familia la el, bărbatul ar fi fost înmormântat astăzi de Primăria Ploieşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bărbat dispărut de patru luni, găsit mort prin reactualizarea listelor electorale