Antena Meniu Search
x

Alexandra, fata din Caracal, nu este prima care a cerut fără succes ajutor la 112

Modul revoltător în care au fost tratate apelurile Alexandrei nu este o premieră pentru Serviciul 112! În urmă cu o jumătate de an, un bărbat din Timiş a sunat la serviciul de urgenţă, ca să anunţe că cineva îi taie uşa cu drujba. În replică, dispecerul l-a trimis la culcare. 

de Redactia Observator

la 01.08.2019, 19:20

Vezi și

Modul revoltător în care au fost tratate apelurile Alexandrei nu este o premieră pentru Serviciul 112! În urmă cu o jumătate de an, un bărbat din Timiş a sunat la serviciul de urgenţă, ca să anunţe că cineva îi taie uşa cu drujba. În replică, dispecerul l-a trimis la culcare, pentru că - în mod sigur - zgomotul provine de la vecinii lui care taie lemne. 

Bineînţeles, nu era aşa. Iar după câteva minute, bărbatul a fost ucis. Însă, de atunci şi până acum, nimeni nu l-a sancţionat în niciun fel pe poliţistul care şi-a bătut joc de omul care cerea ajutor.

Neglijența de la 112 nu se pedepseşte - polițistul din Timiș care a refuzat să trimită echipaj omului ucis cu drujba fiind încă nepedepsit.

Șansele ca operatorii 112 care nu au depus suficient efort pentru identificarea locației Alexandrei să scape nepedepsiți sunt destul de mari. O arată un caz similiar, din Timiș, unde un polițist a refuzat să trimită echipaj unui bărbat tăiat cu drujba.

Când a auzit că ușa de la locuința îi este tăiată cu drujba, omul a sunat la 112, însă polițistul care a preluat apelul a refuzat să trimită ajutor, spunându-i omului să se culce că gălăgia se aude de la vecini. Omul a sunat a doua oară la 112, însă până când polițistul a trimis un echipaj, acesta deja murise.

Au trecut șase luni de la comiterea crimei, iar procedura de cercetare prealabilă a polițistului din dispecerat este suspendată în prezent. Motivul? Pe numele omului legii există un dosar penal în care se efectuează cercetări. 

"Organele de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș s-au sesizat din oficiu la data de 21.02.2019, cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu. Urmare a acestei sesizări din oficiu s-a constituit dosarul penal cu numărul 2593/P/2019 care se află în curs de soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Totodată, fată de polițist, prin dispoziția șefului inspectoratului, a fost declanșată cercetarea prealabilă, procedură care în prezent este suspendată ca urmare a faptului că pe numele său a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări", a fost mesajul transmis de autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alexandra, fata din Caracal, nu este prima care a cerut fără succes ajutor la 112