Antena Meniu Search
x

Studiu: Bărbații nu vor să poarte mască de protecție. Care este explicația lor

Un studiu recent, făcut de americani, arată că bărbaţii nu prea poartă mască de protecție. Mai exact: domnii cred că masca nu este un accesoriu masculin. Ba, mai mult, că barbăţia îi fereşte şi de COVID-19. Sunt contrazişi de statisticile mondiale însă.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 14:19

Vezi și
  • Doamnele sunt ceva mai atente cu metodele de precautie.
  • Semne bune vin din partea autorităţilor.

Sunt mai mulţi pacienţi de sex masculin decat feminin şi în plus dezvoltă şi forme mai grave de boală. Am vrut să vedem şi noi care este percepţia românilor depre purtarea măştilor.

29% dintre barbatii implicati in studiu spun ca poarta masca doar daca este absolut necesar, in timp ce 38 la suta dintre respondentii de sex masculin spun ca nu au ourtat niciodata masca, de la inceputul pandemiei.

Doamnele sunt ceva mai atente cu metodele de precautie: 44% dintre femei spun ca poarta masca atunci cand trebuie, in timp ce doar 25% recunosc ca nu au purtat niciodata masca.

George chiriacescu, psiholog: Din punct e vedere social e o diferenta, dar totodata exista si una din punct de vedere fiziologic, femeile avand nota asta de maternitate implicita si sunt orientate spre a avea grija pe termen lung de cei din jurul lor, barbatii sunt mai spre a explora si spre a infrunta riscurile.

Ceea ce nu prea ar trebui să facă, dacă ne uităm la statistici. Rata de mortalitate, provocată de COVID-19, în rândul bărbaţilor este de două ori mai mare decât în rândul femeilor, deşi ambele sexe au aceeaşi probabilitate de a contracta virusul.

Reporter: Virusul ţine cont de sexe?

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Intr-o oarecare măsură se pare că ţine pt că hormonii feminini ne protejează şi de această dată. Bărbaţii au dezavantajul de a face forme severe sau mai severe în raport cu femeile. Intordeauna barbatii au avut mai multe afecţiuni preexistente! Gândiţibvă şa bolile cardiovasculare, la diabet, la boli pulmonare, la faptul că sunt fumători. Lucrurile astea au contat întotdeauna. Noi toţi, indiferent de sex, trebuie să ne luăm aceleaşi măsuri de prevenţie: aceleaşi măsuri de igienă, faptul că purtăm mască, distanţarea socială şi bineinteles, evitarea gesturilor sociale.

Dacă avem grijă de noi, avem şi de cei dragi nouă, iar riscul de infectare sau de răspândire a virusului va fi cu mult mai mic. Semne bune vin şi din partea autorităţilor care spun că numărul de cayuri noi de COVID-19 a scăzut semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Studiu: Bărbații nu vor să poarte mască de protecție. Care este explicația lor