Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bărbatul care a intrat cu maşina într-o terasă, la Satu Mare, A FOST ELIBERAT, chiar dacă în ianuarie a condus beat şi a luat pe capotă doi oameni, apoi a fugit

După ce i-a expirat mandatul de reținere pentru 24 de ore dat de polițiștii sătmăreni lui Florin Tarța, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au decis să ia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

de Redactia Observator

la 12.06.2017 , 16:06

După ce i-a expirat mandatul de reținere pentru 24 de ore dat de polițiștii sătmăreni lui Florin Tarța, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au decis să ia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Decizia se bazează pe faptul că acesta nu ar fi recidivist. Mai exact, cu toate că a avut permisul suspendat din luna ianuarie a anului 2017 pentru că a luat pe capotă doi oameni și apoi a fugit, Florin Tarța nu ar fi fost încă condamnat de vreo instanță de judecată pentru acea faptă. Pe cale de consecință, procurorii au decis că această măsură este cea legală. De asemenea, magistrații ar mai fi considerat - spun unele surse - că infracțiunea de distrugere poate fi eliminată dacă cele două părți ajung la o înțelegere.

Florin Tarța, în vârstă de 33 de ani, a intrat cu maşina într-o terasă din centrul municipiului Satu Mare, încercând astfel să se răzbune pe oamenii de ordine ai unui cazino, pentru că nu l-ar fi lăsat să intre în incintă, din cauza unor probleme mai vechi. A rulat într-o zonă pietonală cu biteză şi a fost la un pas să accidenteze grav mai mulţi copii.

Articolul continuă după reclamă

"În data de 10.06.2017, în jurul orelor 19.45, în timp ce dreptul său de a conduce era suspendat, numitul TFN a condus un autoturism marca Audi în Piața 25 Octombrie din mun. Satu Mare, și, cu intenție, a intrat într-o terasă amenajată, distrugând mesele și scaunele cu care aceasta era mobilată, cauzând un prejudiciu în cuantum de 4000 lei. Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea prin zona pietonală, unde se aflau și copii, arătând semne obscene, strigând și înjurând persoanele prezente, ceea ce a condus la indignarea și terifierea publicului.

Astfel, în cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere, prev. de art. 253 alin. (1) CP, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (2) CP, și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 CP, toate cu aplic. art. 38 alin. (1) CP, iar față de inculpat procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în sarcina acestuia instituindu-se o serie de obligații.", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, procurorul Ruxandra Maria Berende.

În luna ianuarie a acestui an, Florin Tarța s-a ales cu permisul suspendat după ce a condus în stare ebrietate, a pe capotă două persoane și aplecat de la locul accidentului. Și la acea dată, polițiștii au cerut arestul preventiv, dar magistrații nu au fost de acord cu această propunere. Așa se face că la cinci luni distanță, sătmăreanul și-a repetat gestul.

De altfel, polițiștii îl urmăreau pe Florin Tarța de ceva vreme, având informații că acesta ar fi condus în ultimele luni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală, în locul unui psiholog?
Observator » Ştiri sociale » Bărbatul care a intrat cu maşina într-o terasă, la Satu Mare, A FOST ELIBERAT, chiar dacă în ianuarie a condus beat şi a luat pe capotă doi oameni, apoi a fugit