Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bataie intre politisti si oamenii fara adapost care-si fac veacul la Gara de Nord din Bucuresti

Revolutia din canale. Reporterii Observator au filmat o bataie intre politisti si oamenii fara adapost care-si fac veacul la Gara de Nord din Bucuresti. In cautarea unor hoti, mascatii au folosit gaze lacrimogene ca sa-i scoata dintr-un canal pe suspecti.

de Redactia Observator

la 24.04.2013 , 19:11

Extinctoare, gaze lacrimogene, furtunuri cu apa. Trei persoane au ajuns la spital, iar alte trei au avut nevoie de medici. Este bilantul unei actiuni fara precedent a Politiei Capitalei. Motivul a fost acela de a gasi niste tablouri pe care se presupune ca le-ar fi furat oamenii strazii.

Vezi și

Reporterii Observator au reusit sa intre in canalul de la Gara de Nord de unde au fost scosi azi oamenii strazii. E o hruba insalubra pe care o mana de copii si adulti au transformat-o in casa si in care se simt in siguranta. E singurul loc unde pot sa doarma si sa manance fara sa le fie frica. Si unde, ieri, pe pereti atarnau tablouri si poze fara valoare, adunate de la gunoi.

Azi, ca sa-si apere culcusul, cei fara adapost au facut front comun si au incercat sa ii impiedice pe politisti sa le calce teritoriul.

De celalata parte a baricadei, politia se apara. Actiunea in forta este justificata. Ar fi gasit in canale mai multe tablouri furate din casa unui cetatean francez. Autoritatile ar fi avut chiar si o tinta exacta: Bruce Lee, cel pe care toata suflarea strazii il stie drept sef. Insa, nici urma de el.

In febra actiunii, Politia Capitalei a ignorat cu desavarsire celelalte autoritati. Inaintea interventiei, nu au suflat o vorba nici la ambulanta, nici la asistenta sociala.

In lupta lor cu politistii si jandarmii, oamenii strazii au uitat si de prieteni. Alexandru Ivan este voluntar si ii cunoaste pe toti de ani buni. A vrut sa ii convinga pe cei care se baricadasera in canal sa iasa afara. Tocmai pentru aceasta incercare, a ajuns la spital, ranit la ochiul drept. “I-am sfatuit sa iasa, erau si minori, dar au aruncat cu spray, nu au mai tinut cont ca sunt un prieten de-al lor”, a povestit omul.

Dupa ore de scandal si de batai in plina strada, un singur lucru este cert: Gara de Nord arata ca un teatru de razboi. Borduri si guri de canal distruse, iar pe langa ele, zeci de oameni ai strazii care nu se mai pot adaposti nici macar sub pamant.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Bataie intre politisti si oamenii fara adapost care-si fac veacul la Gara de Nord din Bucuresti