Antena Meniu Search
x

Bătrână cărată în spate până la ambulanță, în Munţii Apuseni. Zeci de localităţi au rămas pierdute în zăpadă

Zeci de localităţi au rămas pierdute în zăpadă, după ninsorile căzute în ultimele 24 de ore.

Vezi și

Zeci de localităţi au rămas pierdute în zăpadă, după ninsorile căzute în ultimele 24 de ore. În Apuseni, o femeie de 84 de ani a fost salvată doar după ce soferul unei ambulanţe s-a dus pe jos la ea şi a cărat-o în spate, prin noroi.

Bătrâna din imaginile de mai sus are tensiunea arterială crescută şi abia mai poate repira. Salvarea nu a putut ajunge la ea, în cătunul pitit în munţii Apuseni. Echipajul a urcat pe jos, pe drumul prin de noroaie.

Deşi nu a chemat şi SMURD-ul, conform procedurilor, şoferul a cărat-o în spate, până la ambulanţă, iar asistenta a venit în urma lui cu tubul de oxigen. Şi au salvat-o. 

Şoferul se numeşte Dumitru Ignat şi lucrează la Ambulanţa Alba. Gestul lui a impresionat o ţară-ntreagă.

Şi în judeţul Vaslui, mai multe sate s-au trezit rupte de lume după o noapte în care viscolul n-a contenit nicio clipă. Cursurile elevilor au fost suspendate, până când utilajele deszăpezire vor reuşi să răzbească în localităţile rămase izolate, după câteva ore de ninsoare. 

În Vrancea, 14 şcoli şi grădiniţe au fost închise. Oamenii au ieşit din casă doar ca să-şi facă provizii. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de greutatea zăpezii, iar viscolul a rupt fire de curent. 17 localităţi au rămas în beznă. 

A fost calvar şi pe şosele. Drumurile s-au transformat în pârtii.

În judeţul Vaslui, un microbuz care se îndrepta spre Chişinău, s-a răsturnat pe câmp aseară.

Ninsoarea le-a adus, totuşi, si bucurie câtorva şoferi.

Cel mai mult a nins în judeţul Buzău. 

La munte, zăpada s-a aşezat peste stratul deja existent, astfel că la Bâlea atinge 1 metru şi 73 de centimetri, iar la Sinaia- 72 de centimetri. Acolo unde nu a nins, a plouat. Mai multe case din Bucov, judeţul Prahova, au fost inundate. Ploile şi ninsorile slabe vor continuat până la sfârşitul săptămânii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Bătrână cărată în spate până la ambulanță, în Munţii Apuseni. Zeci de localităţi au rămas pierdute în zăpadă