Antena Meniu Search
x

Video Bătrânelul care a dansat după ce s-a vindecat de Covid are un nou motiv de bucurie. La un an distanţă, s-a vaccinat împotriva bolii

A fost una dintre puţinele poveşti frumoase ale acestei pandemii. Un bunic din Gorj a însufleţit o ţară întreagă dansând la ieşirea din spital, după ce a învins coronavirusul. Acum, la exact un an distanţă are din nou motive să se bucure. A fost vaccinat împotriva bolii care l-a ţinut în spital mai bine de o lună.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 19:48

Vezi și
  • Bătrânelul care a dansat după ce s-a vindecat de Covid are un nou motiv de bucurie
  • La un an distanţă, omul s-a vaccinat împotriva bolii

''Bravo, domn Popescu, bravo. Așa ar trebui fiecare pacient, la externare, să facă câte o horă''. 

Au fost imaginile speranței care au cucerit internetul în urmă cu un an. Protagonist: Teodor Popescu. Motivul fericirii: se vindecase de Covid. Depășise încă o cumpănă din viața sa. Șapte zile la Terapie Intensivă și aproape o lună petrecută în spital.

Teodor Popescu: Eram la Cardiologie, eram singur în salon. Nu era zi în care să nu joc 20 de hore, de sârbe. În felul ăsta, am supravieţuit plus că am avut o doctoriţă. Neamţu o cheamă. Nu ştiu cum arată, dar e o minunăţie.

Îi povestea domnul Teodor echipei Observator după ce s-a externat. A trecut exact un an de atunci. Azi, a primit prima doză din vaccinul pe care îl aşteaptă încă de la ieşirea din spital. 

Pe acelaşi subiect

Teodor Popescu: Dinainte de Crăciun, am încercat să mă programez. Încercasem la Tismana. M-a programat un băiat şi mi-a venit pe messenger: în data de 12, la ora 17. Şi am rămas tâmpit. Era o coincidenţă fantastică. Exact în data asta, azi un an, eu am luat virusul.

La un an distanţă, s-a vaccinat împotriva bolii 

Ca să fie coincidența și mai mare, rapelul îl va face la un an de când s-a vindecat. Omul e convins că nimic nu e întâmplător.

Teodor Popescu: Ca un făcut, când fac rapelul, fac un an de când m-am eliberat

Reporter: De Covid.

Teodor Popescu: De Covid.

Reporter: Un an de la celebra sârbă din curtea spitalului.

Teodor Popescu: Da. Mulţi mi-au zis să nu vin, da. Am zis: coincidenţă, semn, destin. Nu mi-e frică. Doctorii. Ăştia sunt îngeri de la Dumnezeu.

Anul trecut, în aceeași perioadă, începea calvarul pentru Teodor. Nu doar el a fost infectat cu noul virus, ci și nepoata lui, Elena, pe care o crește de când era bebeluș. Dacă bunicul și-a luat doza de optimist și energie din dans, Elena și-a găsit puterile în desen.

Toate trăirile din pandemie Teodor le-a transpus în versuri. În această primăvară, a scris o carte în care sunt şi poezii compuse chiar pe patul de spital.

''Afară-i primăvară

Dar în suflet tuturor ne e frig

Ne-a cuprins o frică glaciară

Frica de infecţii cu Covid''. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bătrânelul care a dansat după ce s-a vindecat de Covid are un nou motiv de bucurie. La un an distanţă, s-a vaccinat împotriva bolii