Bătrânică de 82 de ani, furată de toți banii de pensie prin metoda "dezinfecția"

De Redactia Observator.
Publicat: 20.10.2020, 14:00.
Actualizat: 20.10.2020, 14:04

Epidemia de coronavirus pare că îi inspiră pe escroci. A apărut o nouă metodă de înşelăciune: dezinfecţia anti-Covid. A păţit-o deja o femeie în vârstă de 82 de ani din localitatea Aiud. Bătrâna s-a trezit cu două femei la uşă care i-au spus că au venit să-i dezinfecteze casa. Doar că, în timp ce se făceau că muncesc, i-au furat toţi banii din casă. Poliţiştii încearcă acum să dea de urma lor.

Bătrâna le-a povestit oamenilor legii că cele două femei au sunat la poartă şi i-au spus că se vor ocupa de dezinfecţia gospodăriei, care ar fi obligatorie de când numărul îmbolnăvărilor de Covid-19 a crescut în toată ţara. În plus, i-au spus victimei că ea trebuie să plătească serviciile.

"Trebuie să dezinfectăm casa şi toate alea. Că trebuie să facem hârtie, că trebuie să dau 30 de lei, că a fost control", povestește femeia.

Femeile au încercat apoi să-i distragă atenţia bătrânei pentru a putea căuta bani şi lucruri de valoare în casă.

A venit lângă mine, aşa, lângă mine cum am scris eu pe masă şi dulapul a fost aproape şi cu mâna asta a luat.

Escroacele au plecat cu toată pensia femeii, de 1.100 de lei. Iar odată ce au ieşit din curte, s-au făcut repede nevăzute. Vecinii sunt speriaţi şi spun că astfel de practici nu sunt o noutate.

"Foarte urât, în ziua de astăzi după cum e şi Covidul ăsta, pe care prinde, să profite, pe care prinde mai slab. Nici înainte când eram mai tânără nu-i primeam, d-apăi acum? Mi-e frică! Când bate la uşă mă uit.", a fost de părere vecina victimei.

Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: Să fie atenţi atunci când li se oferă diverse servicii şi să nu primească în locuinţa lor persoane care nu pot fi de încredere, care nu le prezintă o legitimaţie şi care nu pot practic să-şi justifice prezenţa în zona locuinţei lor.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi încearcă acum să le identifice şi să dea de urma celor două femei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.