Antena Meniu Search
x

Băuturi de excepție din plante native cubaneze

Pe lângă ineditul şi frumuseţea locurilor, ţara s-a mai remarcat şi mulţumită. vestitelor băuturi cubaneze. Despre o asemenea afacere vorbim în continuare. Doi tineri barmani cubanezi au creat cocktailuri din plante autohtone, care le-au adus faima pe plan internaţional.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 17:17

Vezi și
  • Primele plante le-au crescut în proprile case, în ghivece.
  • Pe altele le-au cules din zonele periferice ale capitalei Havana.

Aşa se prepară un "Autóctono", una dintre cele două băuturi care le-au adus tinerilor barmani nu doar premii ci şi recunoaşterea internaţională. Ingredientele sunt autohtone. Provin de la patru plante pe care le găsim doar în Cuba, inclusiv unele folosite în ritualuri religioase. 

Manuel Alejandro Valdés, barman: Este o piaţă încă neexplorată. Consider că ţara noastră are nevoie de multe astfel de produse din cauza rarităţii lor în baruri sau restaurante.

Primele plante le-au crescut în proprile case, în ghivece, pe altele le-au cules din zonele periferice ale capitalei Havana.  Dar proiectul s-a extins. Cei doi antreprenori au o plantaţie şi colaborează îndeaproape cu botanişti, ca să descopere şi noi arome. 

Până acum au creat doar două băuturi, însă barmanii au descoperit cel puţin 50 de plante autohtone cu... potenţial.

Dagoberto Jesús Morejón, barman: La acest moment Cuba este precum o mină de aur nedescoperită. Avem încă multe de făcut ca această ţară să atingă prosperitatea la care visează toţi cubanezii.

Clima şi solul deosebit al Cubei nu favorizează doar creşterea unor plante rare în regiune. Specialiştii susţin că acestea reprezintă şi reţeta succesului din spatele calităţii celebrelor trabucuri cubaneze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Băuturi de excepție din plante native cubaneze