Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de numai 650 de grame, născut prematur la Maternitatea din Baia Mare, se luptă să trăiască: 'Este o luptătoare!'

Caz incredibil la Maternitatea din Baia Mare, acolo unde o fetiţă de numai 650 de grame s-a născut prematur, însă luptă să supravieţuiască din toate puterile.

Un bebeluş de numai 650 de grame, născut prematur la Maternitatea din Baia Mare, se luptă să trăiască

Caz incredibil la Maternitatea din Baia Mare, acolo unde o fetiţă de numai 650 de grame s-a născut prematur, însă luptă să supravieţuiască din toate puterile.

Fetiţa s-a născut la doar 25 de săptămâni, săptămâna trecută, iar de atunci este ţinută în incubator şi este ventilată artificial.

Spre uimirea medicilor şi a asistentelor, fetiţa se luptă să trăiască în ciuda şanselor mici pe care le-a primit la naştere.

"Vorbim despre un copil născut la 25 de săptămâni de sarcină. Dacă ne gândim la un termen normal de 40 de săptămâni, putem spune că abia a trecut de jumătate. Organele sunt formate, dar nu funcționează la capacitatea unui copil născut la termen. E imatur din toate punctele de vedere, structural, funcțional", a declarat Marga Pârvănoiu, şefa Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean Baia Mare, potrivit axanews.ro.

Fetiţa va rămâne multe luni internată în spital, până ce se va dezvolta normal şi nu va mai fi nevoie să fie ventialată mecanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un bebeluş de numai 650 de grame, născut prematur la Maternitatea din Baia Mare, se luptă să trăiască: 'Este o luptătoare!'