Antena Meniu Search
x

Bebelușul bătut din răzbunare, în pericol să rămână orb și paralizat. Părinții pasează vina

Un nou caz de violenţă extremă îngrozeşte România. Un tată din Galaţi şi-a torturat copilul, un bebeluş în vârstă de doar opt luni, pentru că bănuia că nu este al lui. Cruzimea de care a dat dovadă l-a trimis direct în arest. În timp ce bebeluşul a fost transferat la un spital din Bucureşti. Este în pericol să-şi piardă vederea şi să rămână paralizat. Informaţii cu impact emoțional.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 01:06

Vezi și
  • Copilul, transferat la un spital din București
  • Tatăl a fost plasat în arest

"Când am aflat, am rămas încremenită. Că l-a muşcat, că l-a bătut. I-a rupt coastele. Am auzit. N-am văzut eu", mărturisește o vecină.

Ororile ar fi avut loc în timp ce mama bebeluşului de doar opt luni era plecată la magazin. Când a ajuns acasă, şi-a găsit copilul inert şi plin de vânătăi. Din cauza stării extrem de grave, a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus la spital. În timp ce tatăl a încercat să-şi ducă rudele pe o pistă greşită.

Bunicul bebelușului - A zis că a picat pe pat. Dar nu e căzătură de pe pat.

Reporter: Şi sora ta ce a zis?

Fratele mamei - Tot aşa, că a căzut din pat. Ori se acoperă unul pe altul. Ei îi era frică de bătaie. Ei i-a fost frică de bătaie.

În schimb, în faţa vecinilor, bărbatul şi-a schimbat declaraţia. Şi a dat vina pe mamă pentru abuzuri.

"Nu eu! Mama soacră şi cu nevastă-mea", ar fi spus bărbatul, potrivit unui vecin.

Bărbatul şi-a torturat copilul din gelozie, arată primele ipoteze. Tatăl s-a întors din Anglia chiar înainte de declararea pandemiei şi bănuia că tânăra îl înşelase cât a fost plecat.

"A fost plecat la muncă. Şi ea a umblat aiurea şi când a venit a zis că nu e al lui copilul. El a zis că nu-i copilul lui şi-l omoară", povestește un vecin.

Cei doi mai au un copil împreună, un băiat în vârstă de doi ani. Mama îi creşte pe amândoi într-o casă modestă şi doar din ajutorul social. Tânăra nu s-a plâns niciodată că bărbatul ar fi violent.

Dănuţa Boruceanu, primarul comunei - Acest copil e trecut pe numele mamei, nu pe numele tatălui şi ar fi fost o neînţelegere. Dumnealui zice că l-ar fi scăpat din braţ.

Reporter - V-aţi aşteptat la aşa ceva?

Dănuţa Boruceanu, primarul comunei - Niciodată. Mai ales că cu o săptămână-două fuseserăm pe la dumnealor.

Bebeluşul a fost transferat la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Potrivit unor surse, are răni extrem de grave şi ar putea rămâne cu sechele pe viaţă. Tatăl a fost arestat pentru 30 de zile.

Procuror Liliana Istrate, purtatoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi - Inculpatul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor şi în concurs cu o infracţiune de rele tratamente aplicate minorului.

Direcţia pentru Protecţia Copilului a început o anchetă şi urmează să stabilească în grija cui vor rămâne cei doi copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bebelușul bătut din răzbunare, în pericol să rămână orb și paralizat. Părinții pasează vina