Antena Meniu Search
x

Berlusconi, despre italianul care a ucis un tâlhar român: "Are dreptul să se apere". Primarul Veronei: "dorm cu pistolul pe noptieră"

Cazul hoțului român de 33 de ani, membru al unei bande de tâlhari care acționau în Italia, în zona Lodi, care a fost împușcat mortal în timpul unei spargeri într-un restaurant de proprietar, naște controverse uriașe între politicienii italieni.

Berlusconi, despre italianul care a ucis un tâlhar român: "Are dreptul să se apere". Primarul Veronei: "dorm cu pistolul pe noptieră"

Cazul hoțului român de 33 de ani, membru al unei bande de tâlhari care acționau în Italia, în zona Lodi, care a fost împușcat mortal în timpul unei spargeri într-un restaurant de proprietar, naște controverse uriașe între politicienii italieni.

Mario Cattaneo, de 67 de ani, proprietarul restaurantului, este anchetat acum pentru omor voluntar, însă are susținere uriașă din partea unor figuri importante din politică. Totuși, moartea violentă a românului tinde să devină principalul subiect de dispută în Italia, având în vedere discuțiile în contradictoriu privind aprobarea de către Parlamentul italian a legii care reglementează legitima apărare.

Secretarul Lega Nord, Matteo Salvini, nu a ezitat să-și arate susținerea față de patronul restaurantului.

"Parlamentul să aprobe imediat propunerea Lega Nord privind legitima apărare – a spus Salvini. Un mort e mereu o veste rea, dar dacă în loc să fure s-ar fi dus să lucreze, acel tip ar fi fost viu astăzi. Eu sunt de partea proprietarului restaurantului, eu sunt de partea celor care se apără!", a precizat Salvini.

Pe acelaşi subiect

Citește și Român împușcat mortal în Italia, în timpul unui jaf, la un bar (VIDEO, GALERIE FOTO)

Același mesaj a fost exprimat și de președintele partidului Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni: "Am spus-o și o repet: pentru Fratelli d’Italia apărarea este întotdeauna legitimă și dacă intri pe proprietatea mea pentru a fura, în cel mai bun caz, eu am dreptul să mă apăr", a precizat Meloni.

Consilierul regional din Lombardia Viviana Beccalossi (Fratelli d’Italia) precizează și ea că nu trebuie să existe "nicio milă pentru hoțul mort".

Liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi a reacționat și el.

Citește și Scandal monstru în cazul românului împuşcat mortal în Italia, în timpul unui jaf, la un bar. Familia lui vrea dreptate!

"Tragedii precum cea din Lodi sunt o înfrângere pentru toți. Înainte de toate pentru stat care nu este în stare să-și desfășoară prima sa funcțiune: de apărare a vieții, a siguranței și proprietății cetățenilor. Când o persoană este constrânsă să se apere de una singură, ar fi absurd să fie urmărită penal pentru asta. Responsabilitatea pentru această moarte nu este cu siguranță a celui care s-a apărat, este înainte de toate a celor care au agresat proprietatea unei persoane, și apoi a statului care nu a știut să împiedice acest lucru. Cu siguranță nu vrem un sistem în care să ne facem dreptate de unii singuri, este contrarul statului liberal, însă dreptul pentru propria apărare, a celor dragi și a bunurilor este un drept natural al omului", a precizat Berlusconi.

Citește și Tâlharul român ucis în Italia era neînarmat. A vrut să fugă, dar a fost împuşcat în spate. Politicieni de la Roma au luat poziţie

Flavio Tosi, primarul din Verona, mărturisește că doame cu pistolul pe noptieră.

"Acasă am gratii la ferestre și uși, există alarmă, dorm cu un pistol pe noptieră. Fără legi adecvate trebuie să-mi apăr familia», scrie pe Twitter Flavio Tosi, primarul din Verona.

Citește și Moartea unui hoţ român în urma unui jaf, subiect de dezbatere naţională în Italia (VIDEO)

De partea italianului care a împușcat mortal, în spate, un tâlhar român, sunt și mulți români, care condamnă ferm gestul hoțului român și susțin fără rezerve dreptul la apărarea proprietății și a familiei, cu orice preț.

Familia românului împușcat își caută acum dreptatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Berlusconi, despre italianul care a ucis un tâlhar român: "Are dreptul să se apere". Primarul Veronei: "dorm cu pistolul pe noptieră"