Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cuplurile care se căsătoresc la o anumită biserică din Argeş spun că lăcaşul sfânt face minuni pentru familii

Un lăcaş sfânt din Argeş are o legendă izvorâtă dintr-o tragedie.

de Redactia Observator

la 31.03.2018 , 21:39

Un lăcaş sfânt din Argeş are o legendă izvorâtă dintr-o tragedie. I se spune Biserica Miresei, pentru că a fost construită în amintirea unei tinere de 26 de ani ce a murit chiar în ziua nunţii. Părinţii ei au ridicat la Câmpulung lăcaşul sfânt, iar biserica îi atrage ca un magnet pe tinerii care vor să se căsătorească religios. Se spune că mireasa Margareta le poartă noroc.

Biserica albă, cioplită în stâncă de Albeşti pe dealul de lângă Câmpulung Muscel, are o linişte şi o poveste aparte. I se spune Biserica Miresei pentru că lăcaşul le atrage pe tinerele care vor să se mărite. Miresele îşi aduc aici partenerii ca să primească, împreună, taina cununiei. Iar cununiile oficiate aici sunt pe viaţă. Istoria lăcaşului este legată de mormântul miresei care a murit, chiar în ziua nunţii, în urmă cu aproape 80 de ani. 

Marian Diniţoiu, preot: "Ea a fost făcuta de marele filantrop, Gheorghe Ştefănescu si de catre sotia sa Elena Luiza în anul 1940, în amintirea unicului copil pe care l-au avut, Margareta Stefanescu."

Vezi și

Margareta a pierit la 26 de ani. Maşina care o ducea de la Bucureşti, la conacul din Câmpulung, unde mirii erau aşteptaţi de invitaţi, a fost lovită, pe drum, de un camion. Doar Margareta a murit atunci. Soţul şi părinţii ei au supravieţuit. În amintirea ei, tatăl a ridicat o biserică. 

Localnicii spun ca Margareta, mireasa moarta in ziua nuntii, le ghideaza pe femeile care primesc aici taina cununiei. Cuplurile casatorite la Biserica Miresei sunt mai trainice. 

Doar preotul care slujeşte acum în biserică a unit sute de cupluri. Tatăl Vioricăi Popescu a ajutat la construcţia lăcaşului. Iar fiica lui s-a cununat religios acolo cu soţul de care a fost nedespărţită 6 decenii. 

Povestea miresei tulbură pe oricine trece pragul bisericii. Se spune că ea este norocul tinerilor căsătoriţi. Aceştia se bucură de viaţa de familie de care Margareta nu a putut să se bucure. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Cuplurile care se căsătoresc la o anumită biserică din Argeş spun că lăcaşul sfânt face minuni pentru familii