Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum este posibil aşa ceva?! Biserica Ortodoxă Română vrea să interzică nunţile sâmbăta

Patriarhia Ortodoxă Română vine cu un anunţ bombă: ar dori să impună credicioşilor o orânduială religioasă din vechime: cununiile religioase să fie oficiate pentru creştinii ortodocşi numai în zilele de duminică

de Redactia Observator

la 24.06.2014 , 13:15

Patriarhia Ortodoxă Română vine cu un anunţ bombă: ar dori să impună credicioşilor o orânduială religioasă din vechime: cununiile religioase să fie oficiate pentru creştinii ortodocşi numai în zilele de duminică

Patriarhia Ortodoxă Română vrea să revină la vechile orânduiri bisericeşti, care interzic anumite slujbe cu o zi înaintea Praznicelor Împărăteşti. Înainte, căsătoria se săvârşea după Liturghia de duminică (conform Vechiului şi Noului Testament, Sfânta Litrughie este Praznic Împărătesc).

La cununia religioasă, participa în trecut întreagă comunitate. Practică din prezent este necanonică, pentru că petrecerile ţin pană duminică dimineaţa, lucru care nu mai face posibilă participarea credincioşilor la Sfânta Liturghie de duminică.

Articolul continuă după reclamă

Indicat este că ele să fie săvârşite în cea de-a şaptea zi a săptămânii. În legătură cu această hotărâre a Patriarhiei Ortodoxe Române, preotul Vasile Lăiu, paroh al Bisericii “Sf. Ilie” din Bârlad şi protopop de Bârlad, a precizat pentru Vremea Nouă: “Este o orânduială canonică a bisericii prin care se prevede că slujbele religioase de cununie să se facă numai după oficierea Sfintei Liturghii. Biserica trebuie să-şi între în drepturi. Aşa cum o lege trebuie respectată în stat, aşa trebuie respectată şi legea bisericească, care nu este de un an – doi, ci este de 2.000 de ani. Taină cununiei, aşa cum o cere Biserica, trebuie făcută din credinţă. Dacă unii o fac pentru fală asta este treaba lor. Această obişnuinţă de a se face taina cununiei sâmbăta este o orânduială oarecum impusă de vremurile comuniste, care s-a perpetuat şi în zilele noastre.”

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Cum este posibil aşa ceva?! Biserica Ortodoxă Română vrea să interzică nunţile sâmbăta