Antena Meniu Search
x

Pastile extrem de scumpe ajung la bolnavi după ce expiră garanţia!

14 medici şi farmacişti sunt cercetaţi pentru că ar fi fraudat bugetul de stat cu jumătate de milion de euro

Vezi și

Reţeaua făcea trafic cu medicamente pentru cancer introduse ilegal în ţară. Prin intermediul farmaciilor şi spitalelor pastilele extrem de scumpe ajungeau la bolnavi, de multe ori după ce le expira termenul de garanţie.

Ca să obţină deconturi de la Casa Naţională de Sănătate membrii reţelei foloseau prescripţii false. Mascaţii au intrat ieri dimineaţă în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Anchetatorii au căutat urmele deconturilor ilegale de medicamente estimate la jumătate de milion de euro.

Surse din anchetă spun că medicamentele extrem de scumpe decontate pe baza reţetelor false erau aduse ilegal în ţară de traficanţi rromi semianalfabeţi. Cu ajutorul unor cadre medicale şi al unor farmacişti, medicamentele treceau prin firme fantomă, primeau acte false şi erau livrate spre farmacii şi la spital.

Cu reţete fictive semnate de medicii implicaţi, reţeau deconta medicamentele la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate. Stocul era apoi scos din farmaciile în cauză şi transportat altor membri ai reţelei, pentru a fi reintroduse în circuitul comercial şi decontat încă o dată.

La percheziţii anchetatorii au găsit sute de cutii cu medicamente, unele expirate, fără niciun fel de acte. Dar şi zeci de mii de euro şi de dolari, bani fără justificare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pastile extrem de scumpe ajung la bolnavi după ce expiră garanţia!