Antena Meniu Search
x

Bolnavii de cancer stau la coadă, la Institutul Oncologic din Cluj, pentru triaj epidemiologic și testare de coronavirus (Video)

Bolnavii de cancer stau la cozi cu orele pentru a putea să-şi primească tratamentul la Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca. Sute de suferinzi aşteaptă câteva ore în picioare să li se facă triajul epidemiologic şi testarea de coronavirus în corturile din faţa spitalului. Prefectul se declară depăşit se situaţie.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.06.2020, 22:47

Vezi și
  • Pacienții vin și de la sute de kilometri pentru a se trata la Institutul Oncologic din Cluj.
  • Pacienții pot intra în incinta Institutului Oncologic abia după ce primesc rezultatul de la testul de coronavirus.

Sute de oameni care suferă de boli incurabile sunt ţinuţi cu orele la coadă, în soare. Mulţi vin de la sute de kilometri distanţă pentru a primi tratamentul de care depinde viaţa lor. E un chin prin care trec mai multe zile la rând 

Pacienții trebuie să treacă prima dată prin triajul epidemiologic, unde le este măsurată temperatura. Mai apoi, ajung în acest loc unde sunt testați pentru covid, lucru care durează mai mult, acesta fiind și motivul pentru care se formează cozi. Abia mâine, când vor primi rezultatele, vor putea să intre și în spital.

În ultimele trei luni, din cauza epidemiei, bolnavii s-au tratat doar la spitalele din localităţile lor. 

Reprezentanţii spitalului nu au comentat situaţia. Prefectul în schimb consideră cozile normale. 

Mircea Abrudean, prefect Cluj: Din păcate, fizic nu putem gestiona această situație pentru că nu ne permite nici infrastructura și aceste cozi sunt normale, ele existau și înainte de covid. A fost exact același lucru, doar că era în interiorul spitalului, pentru că nu era acel triaj epidemiologic. 

În luna aprilie, Institutul Oncologic a devenit un focar de coronavirus. 20 de pacienţi şi patru cadre medicale s-au infectat cu COVID-19. 

Săptamâna trecută, alte şase cazuri au fost depistate în spital şi o secţie a fost închisă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bolnavii de cancer stau la coadă, la Institutul Oncologic din Cluj, pentru triaj epidemiologic și testare de coronavirus (Video)