Antena Meniu Search
x

Brad de poveste în Piața Sfatului din Brașov

Mai sunt fix 48 de zile până la Crăciun, însă magia sărbătorilor de iarnă începe deja să învăluie marile oraşe din ţară, care se pregătesc să îmbrace straiele de săbătoare. Aseară a venit rândul Braşovului, iar oraşului de sub Tâmpa şi-a primit cu cinste un brad de poveste.

De Redactia Observator la 07.11.2019, 10:52
Vezi și

Mai sunt fix 48 de zile până la Crăciun, însă magia sărbătorilor de iarnă începe deja să învăluie marile oraşe din ţară, care se pregătesc să îmbrace straiele de săbătoare. Aseară a venit rândul Braşovului, iar oraşului de sub Tâmpa şi-a primit cu cinste un brad de poveste. Înalt de 31 de metri şi bătrân de 71 de ani, impunatorul Brad urmează să fie împodobit cu decoraţiuni spectaculoase şi zeci de luminiţe, pentru a străluci în mijlocul târgului de Crăciun care începe pe 1 Decembrie. 

Primul oaspete care îl aşteaptă pe Moş Crăciun a ajuns deja în Piaţa Sfatului din Braşov. Şi nici bine nu a. poposit că deja a strâns în jurul lui o mulţime de oameni care şi-au făcut fotografii, au intrat live pe Facebook pentru a împărtăşi cu prietenii şi chiar l-au şi îmbrăţişat.

Localnic: Bradul este foarte fain. E cel mai fain brad! Eu nu am mai văzut bradul de 12 ani în Piaţa Sfatului. Extraordinar! Îmi vine să şi plâng acum, dar e aşa de fain!

Unde mai pui că spiritul Crăciunului a şi răsunat în jurul bradului prin vestitele colinde.

Bradul falnic şi verde a parcurs însă un traseu dificil. Adus din pădurile din Timişul de Sus, deci nu departe de casă, pomul înalt de 31 de metri a necesitat o platformă pentru transport agabaritic şi a blocat o bandă de circulaţie pe DN1, iar pe străzile din oraş "a circulat" pe contrasens.

DAN OLTEANU, director al regiei publice a pădurilor: Greu de şapte tone şi jumătate spre opt, dar nu a fost greu, deoarece căldura practic ne-a ajutat, crengile nefiind îngheţate, le-am putut aduna mult mai uşor şi mult mai bine. Chiar va fi vedeta Braşovului. Va fi un brad foarte frumos, adus de pe propriatatea municipiului Braşov în vârstă de 71 de ani.

Anul acesta, în premieră, Târgul de Crăciun din Braşov îşi va deschide porţile mai devreme, chiar de Ziua Naţională şi nu de Moş Nicolae aşa cum era tradiţia. Peste 700.000 de beculeţe vor lumina bradul şi străzile oraşului în acest an. După sărbători, pomul va ajunge lemn de foc în sobele unor oameni nevoiaşi, care nu au bani pentru a se încălzi iarna.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Brad de poveste în Piața Sfatului din Brașov