Antena Meniu Search
x

Brazii artificial au din ce în ce mai multă căutare, în faţa celor naturali

De sărbători, bradul artificial îşi face loc tot mai mult în casele românilor.

Vezi și

De sărbători, bradul artificial îşi face loc tot mai mult în casele românilor. Şi chiar dacă, uneori, plătesc chiar şi de patru ori mai mult investiţia, spun ei, merită. Nu doar că îl pot folosi ani la rând, dar se gândesc şi la protejarea naturii. Atenţie, însă: cei mai mulţi brazi artificiali sunt aduşi din China, iar substanţele folosite la fabricarea lor ne pot pune în pericol sănătatea.

Anual, în România se taie peste 4 milioane de brazi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Însă, statisticile arată că românii tind să fie mai eco. Aşa că, în loc de bradul natural, îl preferă pe cel artificial.

În Braşov, de exemplu, trei din zece pomi de Crăciun sunt artificiali. Şi în Bucureşti, tendinţa e în creştere. Preţurile, însă, ajung să fie, în unele cazuri, chiar şi de 4 ori mai mari. În funcţie de material sau dimensiune, un brad artificial costă între 100 şi 1.000 de lei. 

Atenţie, însă! Unii brazi artificiali pot fi periculoşi pentru sănătatea noastră. Cei mai mulţi sunt aduşi din China, iar la fabricarea lor s-ar folosi materiale care conţin substanţe cancerigene. 

La rândul lor, spun specialiştii, şi brazii naturali pot conţine ciuperci care duc la alergii. Chiar şi aşa, pentru mulţi români nu există sărbători fără un pom natural. 

Pentru un brad natural, clienţii plătesc de la 40 de lei şi până la 1.200 de lei, în cazul unuia înalt de 5 metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Brazii artificial au din ce în ce mai multă căutare, în faţa celor naturali