Brânza de Năsal, din nou pe piaţă
Brânza de Năsal se întoarce. Celebrul sortiment cu mucegai va fi produs din nou. În grota de la Ţaga, judeţul Cluj
Brânza de Năsal se întoarce. Celebrul sortiment cu mucegai va fi produs din nou. În grota de la Ţaga, judeţul Cluj
După ce anul trecut angajaţii au fost trimiţi în şomaj şi fabrica închisă, o asociaţie de mici producători s-a hotărât să reînvie brandul. Spre încântarea pofticioşilor, desigur. E o delicatesă cu tradiţie. Şi e pregătită să iasă din nou la lumină. În peştera de la Ţaga, celebra brânză de Năsal şi-a perfecţionat gustul în cele mai stricte condiţii.
Cel mai mândru mucegai nu are rival nici măcar între brânzeturile franţuzeşti.
"Camembertul romanesc" a pierdut din popularitate din cauza preţului inabordabil. O cheltuială de 60 de lei pentru câteva sute de grame nu s-a dovedit. pe gustul românilor.
Fabrica de brânzeturi de la Ţaga a fost închisă anul trecut. Cererea era mică, iar costurile producţiei prea mari. Dar nostalgia după brânza de legendă şi-a spus cuvântul.
O asociaţie de mici producători va produce însă, de acum încolo, cunoscutul sortiment.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰