Antena Meniu Search
x

Mii de brazi nevânduţi, abandonaţi pe străzi în a doua zi de Crăciun

Spiritul Crăciunului a dispărut din pieţele din întreaga ţară. Zeci de mii de brazi, rămaşi nevânduţi, au fost abandonaţi de comercianţi pe străzi sau aruncaţi la tomberon. Chiar dacă moşul a venit deja, mulţi români au aşteptat a doua zi de Crăciun ca să ia gratis brazi şi să-i împodobească.

de Redactia Observator

la 26.12.2019, 21:30

Vezi și

Spiritul Crăciunului a dispărut din pieţele din întreaga ţară. Zeci de mii de brazi, rămaşi nevânduţi, au fost abandonaţi de comercianţi pe străzi sau aruncaţi la tomberon. Chiar dacă moşul a venit deja, mulţi români au aşteptat a doua zi de Crăciun ca să ia gratis brazi şi să-i împodobească. Ecologiştii spun că anul viitor vor cere Ministerului Mediului şi Romsilva să scadă cu 30 la sută cota de brazi tăiaţi, pentru ca dezastrul ecologic să nu se mai repete.

În pieţele din Timişoara, comercianţii au lăsat în urmă un peisaj dezolant. Brazii care nu şi-au găsit clienţi au fost lăsaţi pur şi simplu pe stradă. 

Mizeria a fost strânsă de cei câţiva angajaţi ai pieţelor, chemaţi de acasă după ce oamenii au făcut reclamaţii.

Şi în Bucureşti au rămas mii de brazi nevânduţi. Parte din ei vor fi încărcaţi în TIR-uri pentru a fi vânduţi în Republica Moldova, acolo unde Crăciunul pe rit vechi va fi sărbătorit în luna ianuarie.

Cei mai mulţi ajung însă la tomberon.

Sunt însă români care au aşteptat special această zi şi au luat un brad gratuit sau la preţ foarte mic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În acest an, în pieţe şi hipermarketuri, preţul brazilor a variat între 50 şi 200 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mii de brazi nevânduţi, abandonaţi pe străzi în a doua zi de Crăciun