Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Adrian Severin, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă (VIDEO)

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Severin a fost trimis în judecată pe 11 septembrie 2013, iar trei ani mai târziu a fost condamnat, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare. Decizia a fost însă contestată atât de Severin, cât și de procurori.

Adrian Severin a solicitat instanţei audierea mai multor martori, în susţinerea apelului formulat după decizia prin care a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011 ar fi acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care cei doi pretindeau că o susţin.

Judecătorii i-au respins cererea de audiere a jurnaliştilor englezi care i-au promis bani pentru depunerea unor amendamente, a fostului preşedinte Traian Băsescu şi a fostului şef al SRI George Maior.

Pe 23 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea, în primă instanţă, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Fostul ministru de Externe Adrian Severin (62 de ani) a afectat prin faptele sale prestigiul Parlamentului European şi al României. Aceasta este concluzia Curţii Supreme, potrivit motivării sentinţei prin care politicianul a fost condamnat la trei ani şi trei luni pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul ”Şpagă contra amendamente în Parlamentul European”.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la ”Sunday Times”. La cei 100.000 de euro se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS: Adrian Severin, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă (VIDEO)