Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol în 14 judeţe din România. Zeci de maşini au fost avariate de copacii căzuţi (FOTO + HARTĂ)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un COD PORTOCALIU pentru ziua de astăzi, între orele 11.00 - 18.00, fenomenele vizate fiind viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, ninsori însemnate cantitativ și viscolite în nordul Moldovei.

UPDATE 11.30 Angajaţii ISU au avut, în intervalul 08.00-10.30, 37 de intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, a bannerelor, a elementelor de constructii de pe faţadele blocurilor şi stâlpilor de electricitate rupţi sau în pericol de cădere. 41 de intervenţii sunt în desfăşurare.

"De la ora 08:00 pana la 10:30 au fost gestionate 37 intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de construcţii de pe faţadele blocurilor, respectiv a stâlpilor de electricitate rupţi sau în pericol de cădere. În prezent sunt în desfăşurare 41 de intervenţii, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care sunt primite în acest moment", transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Echipele ISU au intervenit pe străzile Drumul Găzarului, Dunavat, Baba Novac, Mihai Bravu, Plevna, Teiul Doamnei, Lotrioara.

Pompierii anunţă că dacă situaţia meteorologică se va înrăutăţi se va dispune suplimentarea efectivelor ISU.

22 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şapte maşini fiind avariate, cele mai multe incidente fiind înregistrate în Sectorul 3, au declarat oficiali ISU. Până la ora 22.00 este în vigoare o atenţionare de ploi şi vânt valabilă pentru toate regiunile din ţară.

UPDATE 10.38 Trei maşini parcate au fost avariate, duminică dimineaţă, în municipiul Cluj-Napoca, după ce pe ele au căzut copaci doborâţi de vântul puternic, echipele ISU Cluj intervenind pentru remedierea situaţiei.

Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că un copac a căzut şi pe carosabilul unei străzi din Cluj-Napoca.

Vezi şi Este PRĂPĂD în România! O NOUĂ avertizare meteo: COD PORTOCALIU de inundaţii. Ce zone sunt vizate

”Trei autoturisme parcate au fost avariate, după ce pe ele au căzut copaci doborâţi de vântul puternic. Două maşini se aflau pe str. Grigore Alexandrescu, iar una pe str. Donath. De asemenea, un copac a căzut pe carosabil pe str. Nicolae Titulescu. Echipele ISU Cluj intervin pentru remedierea situaţiei, taie copacii cu drujbele iar apoi transportul cade în sarcina celor de la RADP Cluj-Napoca. Nu au fost înregistrate victime”, a spus Moldovan.

Vânt puternic în Capitală sâmbătă seara. Un banner a căzut, iar 22 de copaci au fost doborâţi de rafale

22 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şapte maşini fiind avariate, cele mai multe incidente fiind înregistrate în Sectorul 3, au declarat oficiali ISU.

Pe lângă cei 22 de copaci doborâţi pe maşini sau pe carosabil, un stâlp, un banner, două antene şi elemente de acoperiş au căzut din cauza vântului puternic, a precizat sursa citate.

Lucrătorii ISU au fost alertaţi de bucureşteni începând cu ora 22.00, cel mai afectat fiind Sectorul 3.

Până la ora 22.00 este în vigoare o atenţionare de ploi şi vânt valabilă pentru toate regiunile din ţară.

Stirea initiala

Administrația Națională de Meteorologie a emis un COD PORTOCALIU pentru ziua de astăzi, între orele 11.00 - 18.00, fenomenele vizate fiind viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, ninsori însemnate cantitativ și viscolite în nordul Moldovei.

La munte va continua să ningă, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1.400 m vântul va sufla foarte tare.

În județele Suceava, Neamț și Botoșani vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscolite.

Pentru restul țării, ANM a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de viscol pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, valabilă până la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în zona de munte a judeţelor menţionate se vor semnala, la altitudini de peste 1.500 metri, intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 80-90 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS: COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol în 14 judeţe din România. Zeci de maşini au fost avariate de copacii căzuţi (FOTO + HARTĂ)