Antena Meniu Search
x

Brunch cu delicatese oltenești în satul Urși din Vâlcea

Gusturi inedite şi reţete vechi de sute de ani au transformat, pentru câteva ore, un sat din nordul Olteniei în atracţie turistică. Oameni din toată ţara au venit la Urşi, în judeţul Vâlcea, ca să petreacă o zi departe de agitaţia oraşului, la un brunch rural.

de Redactia Observator

la 29.07.2019, 03:12

Vezi și

Gusturi inedite şi reţete vechi de sute de ani au transformat, pentru câteva ore, un sat din nordul Olteniei în atracţie turistică. Oameni din toată ţara au venit la Urşi, în judeţul Vâlcea, ca să petreacă o zi departe de agitaţia oraşului, la un brunch rural. Au descoperit în curtea localnicilor un colţ de rai, în care timpul trece altfel, iar tradiţiile sunt neschimbate.

Gustul untului de casă, făcut pe loc după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie, i-a surprins pe turişti. Masa pregătită în curte, la umbra copacilor, i-a purtat într-o călătorie prin gastronomia specifică Olteniei.

Pe prispa casei, la umbra viţei de vie, localnicii au improvizat un bar cu băuturi tradiţionale. În căni personalizate cu numele lor, turiştii au gustat sirop de zmeură, compot de struguri sau ceai de păducel.

La finalul brunch-ului, turiştii au descoperit meşteşugul olăritului şi au vizitat biserica de lemn a satului, veche de trei secole. O astfel de escapadă rurală costă 100 de lei, iar scopul evenimentului este să promoveze cultura şi obiceiurile din localităţi izolate ale României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Brunch cu delicatese oltenești în satul Urși din Vâlcea